Receptek húsvétra
Répás lepénykenyér
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
200 kcal | 9 g | 18 g | 1 g |
Hozzávalók 10 adaghoz
- 250 g búzafehérliszt,
- 170 ml víz,
- 150 g sárgarépa,
- 9 g só,
- 1 cs. szárított élesztő.
A sót egy keverőtál aljába mérjük és hozzáöntjük a lisztet. Sajtreszelőn hozzáreszeljük a megtisztított sárgarépát. Beleöntjük az élesztőt, és a meglangyosított vízzel alaposan összegyúrjuk. 30 percet kelesztjük meleg helyen, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk. Ezt megismételjük még 2-szer fél-fél óra várakozással. Végül sütőpapírral bélelt tepsire téve, 180–200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.