Feltöltés dátuma: 2021.03.18.

Receptek húsvétra

Répás lepénykenyér

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
200 kcal 9 g 18 g 1 g

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 250 g búzafehérliszt,
  • 170 ml víz,
  • 150 g sárgarépa,
  • 9 g só,
  • 1 cs. szárított élesztő.

A sót egy keverőtál aljába mérjük és hozzáöntjük a lisztet. Sajtreszelőn hozzáreszeljük a megtisztított sárgarépát. Beleöntjük az élesztőt, és a meglangyosított vízzel alaposan összegyúrjuk. 30 percet kelesztjük meleg helyen, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk. Ezt megismételjük még 2-szer fél-fél óra várakozással. Végül sütőpapírral bélelt tepsire téve, 180–200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Megjelent a diabetes2021/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!