Receptek húsvétra
Narancsos nyúlgerinc burgonyarózsával
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
300 kcal | 40 g | 6 g | 21 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 600 g nyúlgerinc,
- 400 g burgonya,
- 20 ml olívaolaj,
- 1 db narancs,
- 1 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- rozmaring.
Egy edénybe kimérünk 1 liter vizet, majd feloldunk benne 50 g sót. Ebbe a sóoldatba tesszük bele a megtisztított nyúlgerincet 1 órára. A burgonyát vékony szeletekre felszeleteljük, sós, forrásban lévő vízben leforrázzuk, majd hirtelen lehűtjük. Kiolajozott, kemény muffinformában rózsára formázva elhelyezzük a burgonyaszeleteket. Egy gerezd fokhagymát összezúzunk, olívaolajjal elkeverjük, majd megkenjük vele a burgonyarózsákat és megszórjuk egy kis sóval, frissen őrölt borssal. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A nyulat kivesszük a sóoldatból, kevés olívaolajon egy kis rozmaringgal és narancsszelettel körbepirítjuk (kérgeljük), majd 180 fokra előmelegített sütőben 15–20 percig sütjük, folyamatosan locsolgatva a narancsból nyert lével.