Feltöltés dátuma: 2021.03.18.

Receptek húsvétra

Narancsos nyúlgerinc burgonyarózsával

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
300 kcal 40 g 6 g 21 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 600 g nyúlgerinc,
  • 400 g burgonya,
  • 20 ml olívaolaj,
  • 1 db narancs,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • rozmaring.

Egy edénybe kimérünk 1 liter vizet, majd feloldunk benne 50 g sót. Ebbe a sóoldatba tesszük bele a megtisztított nyúlgerincet 1 órára. A burgonyát vékony szeletekre felszeleteljük, sós, forrásban lévő vízben leforrázzuk, majd hirtelen lehűtjük. Kiolajozott, kemény muffinformában rózsára formázva elhelyezzük a burgonyaszeleteket. Egy gerezd fokhagymát összezúzunk, olívaolajjal elkeverjük, majd megkenjük vele a burgonyarózsákat és megszórjuk egy kis sóval, frissen őrölt borssal. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A nyulat kivesszük a sóoldatból, kevés olívaolajon egy kis rozmaringgal és narancsszelettel körbepirítjuk (kérgeljük), majd 180 fokra előmelegített sütőben 15–20 percig sütjük, folyamatosan locsolgatva a narancsból nyert lével.

Megjelent a diabetes2021/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!