Feltöltés dátuma: 2021.03.18.

Receptek húsvétra

Medvehagymás céklasaláta

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
90 kcal 3,5 g 4 g 9 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 g nyers cékla,
  • 100 g light krémsajt,
  • 10 ml citromlé,
  • 50 ml víz,
  • 6–8 levél medvehagyma,
  • só,
  • frissen őrölt bors.

A céklát alaposan megtisztítjuk, majd sós, forró vízben puhára főzzük. Jeges vízben hirtelen sokkoljuk, héját leszedjük. A citromlevet és a vizet sóval, pici borssal elkeverjük, leöntjük vele az előzőekben tetszés szerint feldarabolt céklát. Megmossuk a medvehagymát, félujjnyi széles csíkokra metéljük és megszórjuk vele a céklát, utóízesítjük sóval, frissen őrölt borssal. Tálaláskor rácsipegetjük a krémsajtot. (Medvehagymaszezonon kívül kínálhatjuk nagy adag petrezselyemmel vagy zellerzölddel is.)

Megjelent a diabetes2021/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!