Receptek húsvétra
Medvehagymás céklasaláta
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
90 kcal | 3,5 g | 4 g | 9 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 g nyers cékla,
- 100 g light krémsajt,
- 10 ml citromlé,
- 50 ml víz,
- 6–8 levél medvehagyma,
- só,
- frissen őrölt bors.
A céklát alaposan megtisztítjuk, majd sós, forró vízben puhára főzzük. Jeges vízben hirtelen sokkoljuk, héját leszedjük. A citromlevet és a vizet sóval, pici borssal elkeverjük, leöntjük vele az előzőekben tetszés szerint feldarabolt céklát. Megmossuk a medvehagymát, félujjnyi széles csíkokra metéljük és megszórjuk vele a céklát, utóízesítjük sóval, frissen őrölt borssal. Tálaláskor rácsipegetjük a krémsajtot. (Medvehagymaszezonon kívül kínálhatjuk nagy adag petrezselyemmel vagy zellerzölddel is.)