Feltöltés dátuma: 2021.03.18.

Receptek húsvétra

Juhtúrós tojáskrém színes tojásban

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
108 kcal 7 g 8 g 1 g

Hozzávalók 5 adaghoz

  • 5 db tojás,
  • 50 g juhtúró,
  • 2 ek. tejföl (12%-os),
  • 50 g lila hagyma,
  • 500 ml céklalé,
  • 200 ml víz,
  • só,
  • bors.

A tojásokat keményre főzzük, majd megtörjük a héját, de nem szedjük le! A céklalevet felhígítjuk fele mennyiségű vízzel, beletesszük a törthéjú tojásokat, és ebben a lében hűtjük le. Ha kihűlt, megtisztítjuk a héjától, félbevágjuk, kivesszük a megfőtt tojássárgáját és egy keverőtálban alaposan összetörjük, majd a juhtúróval, sóval, borssal kikeverjük. Krémesítjük tejföllel, ízesítjük apróra vágott lila hagymával. Habzsákba tesszük, és a félbevágott tojásfehérjékbe töltve tálaljuk. Nagy adag friss salátát kínáljunk mellé.

Megjelent a diabetes2021/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!