Receptek húsvétra
Juhtúrós tojáskrém színes tojásban
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
108 kcal | 7 g | 8 g | 1 g |
Hozzávalók 5 adaghoz
- 5 db tojás,
- 50 g juhtúró,
- 2 ek. tejföl (12%-os),
- 50 g lila hagyma,
- 500 ml céklalé,
- 200 ml víz,
- só,
- bors.
A tojásokat keményre főzzük, majd megtörjük a héját, de nem szedjük le! A céklalevet felhígítjuk fele mennyiségű vízzel, beletesszük a törthéjú tojásokat, és ebben a lében hűtjük le. Ha kihűlt, megtisztítjuk a héjától, félbevágjuk, kivesszük a megfőtt tojássárgáját és egy keverőtálban alaposan összetörjük, majd a juhtúróval, sóval, borssal kikeverjük. Krémesítjük tejföllel, ízesítjük apróra vágott lila hagymával. Habzsákba tesszük, és a félbevágott tojásfehérjékbe töltve tálaljuk. Nagy adag friss salátát kínáljunk mellé.