Feltöltés dátuma: 2021.03.18.

Receptek húsvétra

Füstöltsonka-krém

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
200 kcal 9 g 18 g 1 g

A recept elkészítése

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 200 g füstölt, főtt sonka (zsírtalanabb része),
  • 2 ek. tejföl (12%-os),
  • 2 tk. mustár,
  • 1 tk. ecetes, reszelt torma,
  • bors,
  • majoránna.

Az előzőekben készre főzött füstölt sonkából kiporciózzuk a zsírtalanabb, húsosabb részeket. Feldaraboljuk, majd a mustárral, tormával, tejföllel és a fűszerekkel alaposan leturmixoljuk. Fogyaszthatjuk teljes kiőrlésű, nagyon vékonyra szeletelt kenyérre kenve, de mártogatósként répával, uborkával, paprikával, szárzellerrel is. Természetesen ebben az esetben a pluszként megevett élelmiszerek tápanyagtartalmát külön be kell számítani.

Megjelent a diabetes2021/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!