Receptek húsvétra
Füstöltsonka-krém

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
200 kcal | 9 g | 18 g | 1 g |
A recept elkészítése
Hozzávalók 4 adaghoz
- 200 g füstölt, főtt sonka (zsírtalanabb része),
- 2 ek. tejföl (12%-os),
- 2 tk. mustár,
- 1 tk. ecetes, reszelt torma,
- bors,
- majoránna.
Az előzőekben készre főzött füstölt sonkából kiporciózzuk a zsírtalanabb, húsosabb részeket. Feldaraboljuk, majd a mustárral, tormával, tejföllel és a fűszerekkel alaposan leturmixoljuk. Fogyaszthatjuk teljes kiőrlésű, nagyon vékonyra szeletelt kenyérre kenve, de mártogatósként répával, uborkával, paprikával, szárzellerrel is. Természetesen ebben az esetben a pluszként megevett élelmiszerek tápanyagtartalmát külön be kell számítani.