Feltöltés dátuma: 2021.03.18.

Receptek húsvétra

Fokhagymás sonkakoszorú

Illusztráció
1 szelet tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
96 kcal 5 g 1 g 17 g

Hozzávalók 20 szelethez

A tésztához

  • 300 g búzafehérliszt,
  • 290 ml víz,
  • 150 g teljes kiőrlésű rozsliszt,
  • 50 g bambuszrostliszt,
  • 100 g fekete-erdei sonka,
  • 1 kk. só,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 1 cs. szárított élesztő,
  • 1 db tojás.

Megtisztítjuk a fokhagymát, majd 2 gerezdet összetörünk és kevés vízben a hűtőbe rakjuk. A sót egy megfelelő méretű tálba mérjük a lisztekkel, élesztővel, tojással, vízzel és a maradék zúzott fokhagymával együtt. Alaposan összegyúrjuk, bedagasztjuk, 45 percet kelesztjük. A megkelt tésztát két egyenlő részre szedjük, majd mintha kalácsot csinálnánk, kisodorjuk. Kettes fonással befonjuk, és egy koszorút formázva belőle sütőpapírra helyezzük. Ráfektetjük (akár a fonatokba) a fekete-erdei sonkát, megkenjük az előzőekben előkészített fokhagymás vízzel, majd 180–200 fokra előmelegített sütőben 30–35 perc alatt készre sütjük.

Megjelent a diabetes2021/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!