Receptek húsvétra
Cukormentes répamuffin

1 darab tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
110 kcal | 4,5 g | 4 g | 13 g |
Hozzávalók 12 darabhoz
- 200 g barna tönkölyliszt,
- 150 g sárgarépa,
- 120 g sovány natúr joghurt (0,1%-os),
- 100 g cukornak megfelelő szilárd édesítőszer,
- 50 g margarin,
- 2 db tojás,
- 1,5 tk. sütőpor,
- 1 csipet só,
- 1-1 db narancs és citrom reszelt héja,
- ízlés szerint: őrölt fahéj, őrölt gyömbér.
A mázhoz
- 100 g sovány natúr joghurt (0,1%-os),
- 1 ek. cukornak megfelelő édesítőszer,
- kevés narancslé.
A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük. A margarint megolvasztjuk, majd a joghurttal, reszelt narancs- és citromhéjjal és a fűszerekkel elkeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, az édesítőszert, csipet sót, sütőport. A tojásokat kihabosítjuk, majd ezt is hozzákeverjük a masszához. Legvégül hozzáadjuk a lisztet, és papírral bélelt muffinsütőbe töltve 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Amíg sül, egyszerűen elkészítjük a mázat. Minden alapanyagot alaposan elkeverünk, majd a megsült muffinokat meglocsoljuk vele.