Feltöltés dátuma: 2021.03.27.

Új utak a sebgyógyításban – Hyiodine

A legmélyebb sebeket is gyógyítja

Ki ne szenvedne olykor attól, hogy nehezen gyógyul a sebe? Esetleg időlegesen begyógyul, aztán ismét kiújul?

Dr. Rozsos István PhD-MBA<br>
főorvos, sebész-érsebész szakorvos
Dr. Rozsos István PhD-MBA
főorvos, sebész-érsebész szakorvos

Tekintse meg a teljes riportvideót!

A minél hatékonyabb és gyorsabb sebgyógyulás érdekében fejlesztették ki a Hyiodine kombinált sebgyógyító gélt, ami a sokak által a kozmetikai iparból is ismert hialuront, valamint egy igen erős fertőtlenítő hatású szert is tartalmaz: ez a két alkotóelem együtt pedig kiváló elegy a sebgyógyításra. A bőr nedvességtartalmát fokozó, tulajdonképpen vízmegkötő hatású hialuront a gyógyászat több területén is használják, az ortopédiában, a fül-orr-gégészetben és persze a bőrgyógyászatban: a kis horzsolástól kezdve egészen a fekélyes sebekig alkalmazható, hiszen nedvesíti a nyálkahártyát, segíti annak regenerálódását és a szennyezőanyagok kiürülését.

Dr. Rozsos István PhD-MBA főorvos, szakorvos, sebész-érsebész több mint három évtizede foglalkozik krónikus sebek gyógyításával, és keresi az új utakat, az új megoldásokat, azokat a készítményeket, amelyek nem csak enyhítik a hámhiányt, de hozzá is tesznek valamit a sebgyógyulási folyamathoz. Rengeteg páciense szenved cukorbetegség előidézte sebektől vagy egy-egy nem megfelelően karbantartott visszérbetegség nyomán kialakult lábszárfekélytől, posztoperatív sebektől, baleseti sérülésektől, aranyértől. Náluk azt tapasztalta, hogy a Hyiodine gél jelentősen felgyorsítja a sebek gyógyulását, az újonnan fejlődő szövet tartós és rugalmas lesz, a hegképződés mértéke csökken. Rozsos doktor a nehezen, vagy egyáltalán nem gyógyuló végbélrepedéstől szenvedő betegein is kipróbálta a gélt, vagyis azoknál a pácienseknél, akiknek erős, szorulásos széklet ürítésénél berepedt a végbélnyílás igen érzékeny, vékony hámborítása. Közülük sokaknak évek óta szenvedést okoz ez a probléma, hiszen ha időlegesen be is gyógyul a seb, hamarosan megint kiújul. Az ő esetükben is megoldást jelentett a Hyiodine, a magas hialurontartalomnak köszönhetően ugyanis a nyálkahártya sokkal gyorsabban gyógyult, az új szövet rugalmasabb lett, és így egy-egy megterhelő székletürítés során sem újul ki a seb.

A sebgyógyulás idejének felgyorsítását tehát mindenképpen elérhetjük a Hyiodine géllel, Rozsos doktor szerint azonban a gyógyuláshoz hozzájárul az egészséges életmód is. Aki cukorbeteg, annak elengedhetetlen, hogy a vércukorértékét a normális tartományban tartsa, és mindannyiunknak fontos a mozgás, a megfelelő táplálkozás – így a Hyiodine gél is meg fogja tenni a magáét.

BG

A készítményről bővebb információk a Hyiodine termék oldalán találhatók.

Megjelent a diabetes2021/1. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!