Sportos Cukros ősz

A Sportos Cukorbetegek Egyesülete megérdemelten kapta 2020-ban a Lang Gusztáv-díjat. Ha minden sportrendezvényről – amelyen tagjai szerepeltek, sőt szép teljesítményt nyújtottak – be akarnánk számolni, lassan sportújsággá válna magazinunk. A diabéteszes sportolók példaképeink, bizonyítják, hogy cukorbetegen is lehet teljes, gazdag életet élni. Ráadásul ők sokat tesznek az egészségükért is.
Most a Crosskovácsi Maraton mellett az októberi edzőtáborukra tekintünk vissza – résztvevő és előadó szemszögéből is –, következő számunkban pedig a Spar Maratonon nyújtott teljesítményükről számolunk be

Illusztráció

Sportos Cukorbetegek Egyesülete

www.sportoscukros.hu
facebook.com/sportoscukros

Kérjük támogassa munkánkat adományával!

Crosskovácsi Maraton, középtáv

Crosskovácsi Maraton, középtáv

Azt az elvet vallom, hogy az inzulinosok is élhetnek kompromisszummentes életet, ha intenzíven sportolnak…
 Tovább
Jó helyen vagyok

Sportos cukros edzőtábor

Jó helyen vagyok

2019-ben találkoztam először a Sportos Cukorbetegek Egyesülete októberi edzőtáborának lehetőségével a Facebookon, azonban akkor úgy gondoltam, hogy egyáltalán nem illek bele a profilba, mert csak hobbiszinten kerékpározom…
 Tovább
Élve vagy halva – a Kékestetőre

Élve vagy halva – a Kékestetőre

A Sportos Cukorbetegek Egyesületének mátraházai edzőtáborában jártam meghívottként. A társaság remek volt, éjszakába nyúlt a beszélgetés. Jómagam sajnos évek óta nem végzek rendszeres fizikai aktivitást, de némi gondolkodás után kipróbáltam magam a TRX-edzésen (teljes testtel végzett ellenállásos edzés), amelyet épp hogy tudtam teljesíteni, már ájulás határán voltam, amikor véget ért. Ezen a kis sikeren felbuzdulva a délutáni kékestetői biciklis csúcstámadásnak sem tudtam ellenállni.

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!