Receptsarok – Különkiadás
Tonhalas, brokkolis tészta
Gyurcsáné Kondrát Ilona receptje
1 adag tápanygtartalma | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
244 kcal | 10 g | 10 g | 29 g |
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 200 g durum masnitészta (mini farfalle)
- 500 g brokkoli
- 100 g olajos tonhalkonzerv
- 100 g vöröshagyma
- 200 ml főzőtejszín
- 100 ml zöldség- vagy húsleves
- tengeri só
- őrölt bors
- bazsalikom
A tésztát és a rózsáira szedett brokkolit – külön – enyhén sós vízben kifőzzük, és ha megfőtt, leszűrve melegen tartjuk. A tonhalkonzerv leszűrt olaján megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Ráöntjük a zöldséglevet és a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal és bazsalikommal. Kissé összeforraljuk, majd hozzáadjuk a leszűrt tonhalat. Alacsony lángon forraljuk kb. 5 percig, rázogatva, óvatosan keverve. Ha kész a mártás, négy tányérra osszuk el a tésztát, tetejére a brokkolirózsákat, és öntsük rá el a tonhalas mártást.