Feltöltés dátuma: 2020.02.23.

Receptsarok – Különkiadás

Tonhalas, brokkolis tészta

Gyurcsáné Kondrát Ilona receptje

Fotó: Körmendi Imre
Fotó: Körmendi Imre
1 adag tápanygtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
244 kcal 10 g 10 g 29 g

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 200 g durum masnitészta (mini farfalle)
  • 500 g brokkoli
  • 100 g olajos tonhalkonzerv
  • 100 g vöröshagyma
  • 200 ml főzőtejszín
  • 100 ml zöldség- vagy húsleves
  • tengeri só
  • őrölt bors
  • bazsalikom

A tésztát és a rózsáira szedett brokkolit – külön – enyhén sós vízben kifőzzük, és ha megfőtt, leszűrve melegen tartjuk. A tonhalkonzerv leszűrt olaján megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Ráöntjük a zöldséglevet és a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal és bazsalikommal. Kissé összeforraljuk, majd hozzáadjuk a leszűrt tonhalat. Alacsony lángon forraljuk kb. 5 percig, rázogatva, óvatosan keverve. Ha kész a mártás, négy tányérra osszuk el a tésztát, tetejére a brokkolirózsákat, és öntsük rá el a tonhalas mártást.

Megjelent a diabetes2019/6. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!