Feltöltés dátuma: 2020.02.23.

Receptsarok – Különkiadás

Tejfölös medvehagymaleves

Kard Éva receptje

Fotó: Körmendi Imre
Fotó: Körmendi Imre
1 adag tápanygtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
142 kcal 4 g 10 g 10 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 100 g krumpli
  • 1 cs. medvehagyma
  • 1 cs. újhagyma
  • 175 g tejföl (1 kis pohár, 12%-os)
  • 1/2 citrom leve
  • 600 ml víz
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 tk. ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)

A medvehagymát vágjuk fel apróra, az újhagymát vékonyan szeleteljük fel úgy, hogy a zöld szárrészből is kerüljön bele. A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk kisebb kockákra. Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát, pároljuk tovább pár percig, hogy kissé összeessen, majd adjuk hozzá a krumplit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, facsarjuk rá a citromlevet, és öntsük fel a vízzel. Ezután addig főzzük, míg a krumpli teljesen megpuhul, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejfölt, és botmixerrel pépesítsük. Tálalásig tartsuk melegen. (Ízlés szerint egy szitán át is szűrhetjük, hogy a leves selymesebb legyen.) Tálalás előtt szedjük a krémlevest tányérba, olívaolajjal csepegtessük meg, és ízlés szerint pirítóssal kínáljuk.

Megjelent a diabetes2019/6. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!