Feltöltés dátuma: 2020.02.23.

Receptsarok – Különkiadás

Sült répa

Dr. Jakab Katalin receptje

Fotó: Körmendi Imre
Fotó: Körmendi Imre
1 adag tápanygtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
121 kcal 2 g 7 g 12 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 600 g sárgarépa
  • 3 ek. hidegen sajtolt napraforgóolaj vagy olívaolaj
  • őrölt bors
  • fokhagymagranulátum
  • petrezselyem

A répákat megpucoljuk, négyfelé vágjuk hosszában. Hőálló edénybe tesszük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal vagy hidegen sajtolt napraforgóolajjal. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt fokhagymával, majd rászórjuk az apróra vágott petrezselymet. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.

Megjelent a diabetes2019/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!