Receptsarok – Különkiadás
Serpenyős kacsamáj
Kard Éva receptje

1 adag tápanygtartalma | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
229 kcal | 27 g | 8 g | 13 g |
Hozzávalók 5 adaghoz:
- 500 g kacsamáj
- 500 g csiperkegomba
- 200 g sárgarépa
- 100 g vöröshagyma
- 2 ek. étolaj
- 1 tk. ételízesítő
- 1 tk. őrölt majoránna
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
A kacsamájat vágjuk fel nagyobb darabokra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, szeleteljük fel vékonyan. A gombát szintén vágjuk fel vékony csíkokra. (Nagyobb gombafej esetén először vágjuk félbe, és utána vágjuk fel csíkokra.) A sárgarépát pucoljuk meg, vágjuk fel vékony, kisebb kockákra. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott sárgarépát, majd a serpenyőt résnyire lefedve pároljuk pár percig. Amikor a sárgarépa már félpuhára párolódott, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a majoránnával, és pároljuk pár percig, hogy a zöldségek puhára párolódjanak. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt kacsamájat, óvatosan, hogy ne nagyon törjön, keverjük, forgassuk össze, majd süssük pár percig, hogy a máj teljesen átsüljön. (Közben kóstoljuk, ha szükséges, ízesítsünk utána.)