Feltöltés dátuma: 2020.02.23.

Receptsarok – Különkiadás

Serpenyős kacsamáj

Kard Éva receptje

Fotó: Körmendi Imre
Fotó: Körmendi Imre
1 adag tápanygtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
229 kcal 27 g 8 g 13 g

Hozzávalók 5 adaghoz:

  • 500 g kacsamáj
  • 500 g csiperkegomba
  • 200 g sárgarépa
  • 100 g vöröshagyma
  • 2 ek. étolaj
  • 1 tk. ételízesítő
  • 1 tk. őrölt majoránna
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)

A kacsamájat vágjuk fel nagyobb darabokra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, szeleteljük fel vékonyan. A gombát szintén vágjuk fel vékony csíkokra. (Nagyobb gombafej esetén először vágjuk félbe, és utána vágjuk fel csíkokra.) A sárgarépát pucoljuk meg, vágjuk fel vékony, kisebb kockákra. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott sárgarépát, majd a serpenyőt résnyire lefedve pároljuk pár percig. Amikor a sárgarépa már félpuhára párolódott, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a majoránnával, és pároljuk pár percig, hogy a zöldségek puhára párolódjanak. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt kacsamájat, óvatosan, hogy ne nagyon törjön, keverjük, forgassuk össze, majd süssük pár percig, hogy a máj teljesen átsüljön. (Közben kóstoljuk, ha szükséges, ízesítsünk utána.)

Megjelent a diabetes2019/6. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!