Receptsarok – Különkiadás
Karácsonyi zabkeksz
Gézsi Andrásné receptje
1 darab tápanygtartalma | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
204 kcal | 5 g | 13 g | 16 g |
Hozzávalók 20 darabhoz:
- 350 g zabpehely
- 200 g margarin
- 150 g cukornak megfelelő szilárd édesítőszer
- 100 g aszalt áfonya
- 100 g dióbél
- 50 g kókuszreszelék
- 40 g zabpehelyliszt
- 2 db tojás
- 50 ml tej (2,8%-os)
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 csipet mézeskalácsfűszer
- 1 csipet só
A margarint az édesítővel, a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a fűszereket. Egy másik tálban a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a kókuszreszeléket és a sütőport összevegyítjük. Beleszórjuk az apróra tört diót és az áfonyát. A két tál tartalmát összeforgatjuk. Nedves kézzel diónyi, egyforma golyókat készítünk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.