Feltöltés dátuma: 2020.02.23.

Receptsarok – Különkiadás

Karácsonyi zabkeksz

Gézsi Andrásné receptje

Fotó: Körmendi Imre
Fotó: Körmendi Imre
1 darab tápanygtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
204 kcal 5 g 13 g 16 g

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 350 g zabpehely
  • 200 g margarin
  • 150 g cukornak megfelelő szilárd édesítőszer
  • 100 g aszalt áfonya
  • 100 g dióbél
  • 50 g kókuszreszelék
  • 40 g zabpehelyliszt
  • 2 db tojás
  • 50 ml tej (2,8%-os)
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 csipet mézeskalácsfűszer
  • 1 csipet só

A margarint az édesítővel, a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a fűszereket. Egy másik tálban a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a kókuszreszeléket és a sütőport összevegyítjük. Beleszórjuk az apróra tört diót és az áfonyát. A két tál tartalmát összeforgatjuk. Nedves kézzel diónyi, egyforma golyókat készítünk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Megjelent a diabetes2019/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!