Feltöltés dátuma: 2020.02.23.

Receptsarok – Különkiadás

Gombás sertésszűzérme

Müllerné Árpád Edit receptje

Fotó: Körmendi Imre
Fotó: Körmendi Imre
1 adag tápanygtartalma spagetti nélkül:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
245 kcal 22 g 14 g 5 g
1 adag spagetti tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
89 kcal 3 g 0 g 18 g

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 500 g szűzérme
  • 400 g gomba (rizike, de lehet barna csiperke vagy laska is)
  • 100 g hagyma
  • 200 g sovány tejföl
  • 150 g durumlisztből készült spagetti
  • 2 ek. étolaj
  • 2 tk. ételízesítő
  • 1 tk. sós, darált házi csemege pritaminpaprika-lekvár
  • 2 tk. csípős, sós házi készítésű paprikalekvár
  • bors
  • petrezselyemzöld

A szűzérmét 2 cm vastag darabokra vágjuk. Egy lábasba annyi étolajat teszünk, hogy a lábas alját ellepje. A hús mindkét oldalát fehéredésig sütjük, majd fedő alatt pároljuk egy kicsit, hogy levet engedjen. A gombát szivaccsal letörölgetjük, ha szükséges, folyóvíz alatt gyorsan lemossuk, ne szívja meg magát vízzel. Nem hámozzuk le a héját! Csíkokra vágva rádobjuk a húsra, és rátesszük a fűszereket. Mivel sós fűszerek vannak, ettől hamar levet enged a gomba is, meg a hús is. Fedő alatt pároljuk, időnként megkeverjük. Amikor megpuhult, akkor adjuk hozzá a tejfölt – liszt nélkül! Még egyszer felforraljuk és kész! Ha kell, utánízesíthetjük még. Köretnek spagettit készítünk.

Megjelent a diabetes2019/6. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!