A szűzérmét 2 cm vastag darabokra vágjuk. Egy lábasba annyi étolajat teszünk, hogy a lábas alját ellepje. A hús mindkét oldalát fehéredésig sütjük, majd fedő alatt pároljuk egy kicsit, hogy levet engedjen. A gombát szivaccsal letörölgetjük, ha szükséges, folyóvíz alatt gyorsan lemossuk, ne szívja meg magát vízzel. Nem hámozzuk le a héját! Csíkokra vágva rádobjuk a húsra, és rátesszük a fűszereket. Mivel sós fűszerek vannak, ettől hamar levet enged a gomba is, meg a hús is. Fedő alatt pároljuk, időnként megkeverjük. Amikor megpuhult, akkor adjuk hozzá a tejfölt – liszt nélkül! Még egyszer felforraljuk és kész! Ha kell, utánízesíthetjük még. Köretnek spagettit készítünk.
Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint! (Legfeljebb 3 db-ot)
A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!