Receptsarok – Különkiadás
Gombás csirkemell
Kard Éva receptje

1 adag tápanygtartalma | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
264 kcal | 23 g | 16 g | 6 g |
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 500 g csirkemellfilé
- 150 g póréhagyma
- 200 g konzerv szeletelt csiperkegomba
- 200 ml főzőtejszín
- 50 g vaj
- 2 ek. olívaolaj
- 2 ek. kukoricaliszt
- 1 tk. ételízesítő
- 1 kk. majoránna
- 1 kk. kakukkfű
- 1 nagyobb csipet szerecsendió
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
A csirkemellet vékonyan szeleteljük fel, enyhén sózzuk, hagyjuk egy kicsit állni, majd forgassuk meg a kukoricalisztben. A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel, a gombát öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat egy evőkanál olajjal, tegyük bele a csirkemellet, és pár perc alatt mindkét oldalát süssük világos zsemleszínűre. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre. A visszamaradt zsiradékhoz adjunk hozzá egy evőkanál olajat, tegyük bele a vékonyan felszeletelt póréhagymát, szórjuk meg egy csipet sóval, majd addig pároljuk, míg összeesik. Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, pároljuk pár percig, majd öntsük fel a tejszínnel. Pár perc után tegyük bele az elősütött csirkemellcsíkokat, forgassuk alaposan össze, és főzzük még pár percig. Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk.