Feltöltés dátuma: 2020.02.23.

Receptsarok – Különkiadás

Gombás csirkemell

Kard Éva receptje

Fotó: Körmendi Imre
Fotó: Körmendi Imre
1 adag tápanygtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
264 kcal 23 g 16 g 6 g

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 500 g csirkemellfilé
  • 150 g póréhagyma
  • 200 g konzerv szeletelt csiperkegomba
  • 200 ml főzőtejszín
  • 50 g vaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. kukoricaliszt
  • 1 tk. ételízesítő
  • 1 kk. majoránna
  • 1 kk. kakukkfű
  • 1 nagyobb csipet szerecsendió
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)

A csirkemellet vékonyan szeleteljük fel, enyhén sózzuk, hagyjuk egy kicsit állni, majd forgassuk meg a kukoricalisztben. A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel, a gombát öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat egy evőkanál olajjal, tegyük bele a csirkemellet, és pár perc alatt mindkét oldalát süssük világos zsemleszínűre. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre. A visszamaradt zsiradékhoz adjunk hozzá egy evőkanál olajat, tegyük bele a vékonyan felszeletelt póréhagymát, szórjuk meg egy csipet sóval, majd addig pároljuk, míg összeesik. Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, pároljuk pár percig, majd öntsük fel a tejszínnel. Pár perc után tegyük bele az elősütött csirkemellcsíkokat, forgassuk alaposan össze, és főzzük még pár percig. Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Megjelent a diabetes2019/6. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!