Receptsarok – Különkiadás
Csirkejava színes körettel
Bíró Sára receptje
1 adag tápanygtartalma | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
254 kcal | 27 g | 11 g | 12 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 400 g csirkemellfilé
- 2 ek. natúr joghurt
- néhány csepp frissen facsart citromlé
- csipetnyi bors
- só
- 2 ek. olívaolaj
- néhány csepp csilis olívaolaj
- 1 ek. teljes kiőrlésű liszt
- 1 csapott tk. paprika
- 50 ml víz
A színes körethez:
- 200 g cukkini
- 200 g új sárgarépa
- 50 g lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olívaolaj
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- kapor
A csirkemellfilét kinyitjuk, felszeleteljük vékony szeletekre, kicsit megütögetjük. Elkészítjük a pácot. A joghurttal összekeverjük a frissen őrölt borsot, sót, 1 evőkanál olívaolajat. Belerakjuk a csirkemellet, jól összeforgatjuk, lefóliázva hűtőbe tesszük. Egy serpenyőbe olívaolajat teszünk, a csirkemellet beleforgatjuk a liszt és pirospaprika keverékébe, serpenyőbe rakjuk, ha egyik oldala megpirult (kb. 3 perc), megfordítjuk és tovább sütjük a másik oldalát is, majd felengedjük a vízzel. 1-2 percre lefedjük, kis pihentetés után kínáljuk. Amikor kínáljuk, megspricceljük csilis olívaolajjal. A színes körethez hüvelykujjnyi darabokra vágjuk a sárgarépát, cukkinit, hagymát. Először az olívaolajra a répát, majd a hagymát tesszük, pirítjuk, hozzáadjuk a cukkinit, a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és 3-4 percre lefedjük. Csak roppanósra sütjük. Petrezselyemzölddel, kaporral meghintjük.