Receptsarok – Különkiadás
Almás krémes
Müllerné Árpád Eszter receptje
1 szelet tápanygtartalma | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
90 kcal | 2 g | 3 g | 14 g |
Hozzávalók 25 szelethez:
- 250 g liszt (lehet fele kukorica-, fele rizsliszt)
- 50 g margarin
- 10 g Süssina édesítőpor
- 1 tk. gluténmentes sütőpor
- 2 db tojás
- kevés víz az összegyúráshoz
A töltelékhez:
- 1000 g alma
- 800 ml víz
- 3 ek. folyékony édesítőszer
- 3 cs. vaníliás pudingpor
A csokimázhoz:
- 50 ml víz
- 3 tk. Süssina por
- 5 tk. kakaópor
- 3 púpozott tk. margarin
A lisztből, margarinból, édesítőporból, sütőporból, tojásból kevés víz hozzáadásával tésztát gyúrunk. 25×25 cm-es tepsit használva – lehet a tepsiben vagy hátán is – 2 vékony lapot sütünk sütőpapíron, 200 fokon, 10 perc alatt. Csak kihűlve célszerű levenni a sütőpapírról, mert törik. Az almát kockára vágva 600 ml vízben a folyékony édesítőszerrel (pl. Teumatin természetes édesítőszer) teljesen puhára főzzük. A végén még összenyomkodjuk. A vaníliás pudingport 200 ml vízben elkeverjük, és sűrű kevergetés közben felfőzzük az almával. A tepsibe visszarakjuk a sütőpapírról levett egyik lapot, ráöntjük a tölteléket, majd rátesszük a másik lapot. A csokimázhoz a vizet az édesítővel felforraljuk, majd beletesszük a kakaóport és a margarint. Simára keverjük, és a sütemény tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük, pár óra múlva lehet szeletelni. 5×5 cm-es kockákat vágjunk belőle, így 25 db lesz.