Finn ünnepi ételek
Sült sonka
1 adag tápanyagtartalma | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
356 kcal | 40 g | 20 g | 3 g |
Hozzávalók 8 adaghoz:
- 1500 g bőrös sertés- vagy malaccomb
- 4 ek. cukornak megfelelő sztíviapor
- 4 ek. mustár
- 4 ek. zsemlemorzsa
- szegfűszeg díszítésnek
Tegyük a húst egy magas falú tepsibe a bőrös felével felfelé, 200 fokon süssük kilónként 1 órával számolva. Vegyük ki, hagyjuk kicsit hűlni, hogy el tudjuk távolítani a bőrét. Keverjük össze a sztíviaport, a mustárt és a zsemlemorzsát, oszlassuk el a combon. Díszítésnek szórjunk rá szegfűszeget. Tegyük vissza a sütőbe 225–250 fokra, 15–20 percre.