Feltöltés dátuma: 2020.02.23.

Finn ünnepi ételek

Sült sonka

1 adag tápanyagtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
356 kcal 40 g 20 g 3 g

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 1500 g bőrös sertés- vagy malaccomb
  • 4 ek. cukornak megfelelő sztíviapor
  • 4 ek. mustár
  • 4 ek. zsemlemorzsa
  • szegfűszeg díszítésnek

Tegyük a húst egy magas falú tepsibe a bőrös felével felfelé, 200 fokon süssük kilónként 1 órával számolva. Vegyük ki, hagyjuk kicsit hűlni, hogy el tudjuk távolítani a bőrét. Keverjük össze a sztíviaport, a mustárt és a zsemlemorzsát, oszlassuk el a combon. Díszítésnek szórjunk rá szegfűszeget. Tegyük vissza a sütőbe 225–250 fokra, 15–20 percre.

Megjelent a diabetes2019/6. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!