Finn ünnepi ételek
Hering pohárban

1 adag tápanyagtartalma | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
119 kcal | 8 g | 7 g | 5 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 160 g heringfilé
- 150 g vöröshagyma
- 100 g sárgarépa
- 1 db kisebb friss torma
- 2 db babérlevél
- 10 szem egész fehér bors
- 10 szem szegfűbors
- 200 ml víz
- 100 ml ecet
- 85 g cukornak megfelelő sztíviapor
A heringet mossuk meg, és csepegtessük le. Vágjuk a heringeket 2 cm-es szeletekre. Egy lábosban forraljuk fel a vizet, az ecetet és a sztíviaport, majd hagyjuk kihűlni. A vöröshagymákat karikákra vágjuk. A répát és a tormát megtisztítjuk, szintén karikákra szeljük. Egy tiszta üvegbe rétegezzük a heringet, a répa-, a tormaszeleteket és a fűszereket, majd feltöltjük a lével. Tegyük a hűtőbe minimum 1-2 napra fogyasztás előtt, ahol 1-2 hétig eláll. Tálalhatjuk poharakba rétegezve.