Feltöltés dátuma: 2020.02.23.

Finn ünnepi ételek

Hering pohárban

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
119 kcal 8 g 7 g 5 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 160 g heringfilé
  • 150 g vöröshagyma
  • 100 g sárgarépa
  • 1 db kisebb friss torma
  • 2 db babérlevél
  • 10 szem egész fehér bors
  • 10 szem szegfűbors
  • 200 ml víz
  • 100 ml ecet
  • 85 g cukornak megfelelő sztíviapor

A heringet mossuk meg, és csepegtessük le. Vágjuk a heringeket 2 cm-es szeletekre. Egy lábosban forraljuk fel a vizet, az ecetet és a sztíviaport, majd hagyjuk kihűlni. A vöröshagymákat karikákra vágjuk. A répát és a tormát megtisztítjuk, szintén karikákra szeljük. Egy tiszta üvegbe rétegezzük a heringet, a répa-, a tormaszeleteket és a fűszereket, majd feltöltjük a lével. Tegyük a hűtőbe minimum 1-2 napra fogyasztás előtt, ahol 1-2 hétig eláll. Tálalhatjuk poharakba rétegezve.

Megjelent a diabetes2019/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!