Finn ünnepi ételek
Fűszeres sertésszűz
1 adag tápanyagtartalma | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
167 kcal | 21 g | 9 g | 0 g |
Hozzávalók 10 adaghoz:
- 7 g friss gyömbér
- 1000 g sertés szűzpecsenye
- 1 ek. repceolaj
- 1/2 tk. fekete bors
- 1 1/2 kk. só
A szűzpecsenyét felvágjuk 12 egyforma szeletre, egy nagy sütőtálba vagy tepsibe tesszük. A gyömbért nagyon apróra vágjuk vagy lereszeljük. A hússzeletek mindkét oldalát megkenjük repceolajjal, majd bedörzsöljük gyömbérrel, borssal és sóval. Egy órán át állni hagyjuk szobahőmérsékleten. A sütőt előmelegítjük 150 fokra, kb. 1 és 1/4 óráig sütjük. Ha átsültek a szűzérmeszeletek, kivesszük a sütőből, letakarjuk alufóliával, 15 percig pihentetjük tálalás előtt.