Feltöltés dátuma: 2020.02.23.

Finn ünnepi ételek

Fűszeres sertésszűz

1 adag tápanyagtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
167 kcal 21 g 9 g 0 g

Hozzávalók 10 adaghoz:

  • 7 g friss gyömbér
  • 1000 g sertés szűzpecsenye
  • 1 ek. repceolaj
  • 1/2 tk. fekete bors
  • 1 1/2 kk. só

A szűzpecsenyét felvágjuk 12 egyforma szeletre, egy nagy sütőtálba vagy tepsibe tesszük. A gyömbért nagyon apróra vágjuk vagy lereszeljük. A hússzeletek mindkét oldalát megkenjük repceolajjal, majd bedörzsöljük gyömbérrel, borssal és sóval. Egy órán át állni hagyjuk szobahőmérsékleten. A sütőt előmelegítjük 150 fokra, kb. 1 és 1/4 óráig sütjük. Ha átsültek a szűzérmeszeletek, kivesszük a sütőből, letakarjuk alufóliával, 15 percig pihentetjük tálalás előtt.

Megjelent a diabetes2019/6. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!