Feltöltés dátuma: 2020.02.23.

Finn ünnepi ételek

Édesburgonya-sárgarépa rakottas

1 adag tápanyagtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
292 kcal 14 g 5 g 35 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 300 g édesburgonya
  • 300 g sárgarépa
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 50 g vöröshagyma
  • 30 g vaj
  • 1 db tojás
  • 200 ml főzőtejszín
  • 2 tk. só
  • 3 ek. cukornak megfelelő sztíviapor
  • 1/2 tk. gyömbér vagy fahéj
  • 1/4 tk. szerecsendió
  • 1/2 tk. őrölt fehér bors

A zöldégeket meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. Sós vízben addig főzzük, míg vajpuhaságú lesz. A főzővizet öntsük le, de kb. 200 ml-t tegyünk félre. A puha kockákat törjük össze, majd keverjük el benne a félretett főzővizet. Egy tálban keverjük össze a tojást, zsemlemorzsát, tejszínt, sztíviaport, a gyömbért vagy fahéjat, a szerecsendiót és a fehér borsot. Kb. 15–30 percig hagyjuk állni. A hagymát vágjuk apróra, a vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, majd pirítsuk rajta a hagymát aranybarnára. Keverjük össze a zöldségpürét a fűszeres zsemlemorzsával és a pirított hagymával. Tegyük magas falú tűzálló tálba, a tetejét kanállal nyomkodjuk egyenletesre, szórjuk meg zsemlemorzsával. 150 fokon süssük 2 órán keresztül.

Megjelent a diabetes2019/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!