Feltöltés dátuma: 2020.02.23.

Finn ünnepi ételek

Édes burgonyapüré

1 adag tápanyagtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
277 kcal 7 g 8 g 44 g

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 1000 g burgonya
  • 3 ek. liszt
  • 500 ml tej (2,8%-os)
  • 50 g margarin vagy vaj
  • 1 1/2 tk. só
  • 1/2 tk. őrölt szerecsendió

A krumplit megmossuk és meghámozzuk, egy edényben főni tesszük annyi vízzel, ami ellepi. Ha puhára főtt, leöntjük róla a vizet, és összezúzzuk. Keverjük a pürésített krumpliba a lisztet, és meleg helyen hagyjuk állni kb. 3-4 órát. Amíg áll, addig a liszt a burgonyában lévő keményítőt megtöri, ettől lesz édes. 3-4 óra elteltével adjuk hozzá a vajat, a meleg tejet, a sót és a szerecsendiót, keverjük el alaposan. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, töltsük meg a burgonyapürével, előmelegített sütőben süssük 150 fokon kb. 2-3 órán át.

Megjelent a diabetes2019/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!