Feltöltés dátuma: 2020.02.22.

A diabétesz világnapja – 2019

Világnapi rendezvény Veszprémben

Veszprémben idén is színes, változatos rendezvénysorozattal ünnepelték a diabétesz világnapját. A szervezők – a Veszprém Megyei Diabétesz Egyesület, lapunk tulajdonosa, az Alapítvány a Cukorbetegekért és a Vanderlich Egészségcentrum – célul tűzték ki a helyi közösségek, csoportok bátorítását, illetve a diabéteszről szóló ismeretek terjesztését.

Az eseménynek az Érseki Hittudományi Főiskola adott otthont. A rendezvény elején dr. Vándorfi Győző főorvos úr, a Veszprém Megyei Diabétesz Egyesület elnöke, a Vanderlich Egészségcentrum ügyvezető igazgatója Siklósiné Gyopáros Adrienn védőnővel közösen fát ültetett a főiskola kertjében. Veszprémbe a közelmúltban több száz fa került lakossági kezdeményezésre. A Diabétesz Világnapján a cukorbetegek közössége is csatlakozott a mozgalomhoz.

A megnyitón a jelenlevőket köszöntötte Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Óvádi Péter, a település országgyűlési képviselője is. A résztvevők ezután előadásokat hallgathattak többek között a diabétesz kezelésének új lehetőségeiről, a védőoltások szerepéről, az alternatív köretek és álgabonák felhasználásáról. Virágh Dóra gyógytornász különböző gyakorlatokkal mozgatta meg a jelenlevőket, az előadások szünetében a háttérben különböző szűrővizsgálatok zajlottak, amelyeken cukorbetegek és nem cukorbetegek ellenőriztethették testsúlyukat, vérnyomásukat és vércukorértéküket.

Ebéd után nem mindennapi összecsapásra került sor: Havasi Anett doktornő Cukrosok háborúja címmel hirdetett (és bonyolított le) játékos vetélkedőt, amelyen mindenki remekül érezte magát. A világnap zárásaként – a hagyományoknak megfelelően – a Pannon Várszínház művészeinek meglepetés-műsorát tekinthették meg a résztvevők.

Módos Anikó

Megjelent a diabetes2019/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!