Feltöltés dátuma: 2020.02.22.

A diabétesz világnapja – 2019

Világnap Nyíregyházán

Ismét eltelt egy év, újra fénylett a kék kör a Városmajori Művelődési Ház ablakán a Nyíregyházi Cukorbetegek Egyesületének világnapja alkalmából.

A világnapi rendezvény segítői a IV. Belgyógyászat vezetősége és dolgozói voltak. Az egyesület elnök asszonyának köszöntése után tanulságos előadások hangzottak el, többek közt a diabétesz és a család kapcsolatáról: fontos a családtagok segítsége, hogy a cukorbeteg minőségi életet élhessen. A diabétesz szövődménye a neuropátiás láb. Ennek megelőzéséhez nyújtott segítséget a doktornő előadása. A világnapon nem maradhat el a cukor- és vérnyomásmérés. Ez jól jött azoknak, akik nem mérik gyakran a vércukrukat és a vérnyomásukat.

A megemlékezést kulturális műsorral tettük színesebbé. Két kislány verset mondott, a „senior örömtánc”, amelynek a mozgásra buzdítás volt a célja, nagy sikert aratott. A nyírpazonyi nőklub fergeteges hangulatú előadása mindenkit megmozgatott.

Köszönjük meghívott vendégeinknek, a Debreceni Cukorbetegek Egyesülete képviselőinek, hogy jelenlétükkel megtisztelték ünnepségünket. Beszélgetés-vendéglátás zárta a napot.

Jövőre ugyanitt, jó egészségben, alacsony HbA1c-vel!

Megyoláné Dienes Violaegyesületi tag

Megjelent a diabetes2019/6. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!