Feltöltés dátuma: 2020.02.22.

A diabétesz világnapja – 2019

Fergeteges világnap volt!

Illusztráció.
Illusztráció.

Az idén november 9-én került sor a sokak által már csak „lurdys világnapként” emlegetett rendezvényre, amely évek óta talán a legjelentősebb a cukorbetegségben valamilyen módon érintett laikusoknak szóló események közül.

A rendezvény ideje alatt megállás nélkül zajlott a szemészeti vizsgálat, a perifériás erek állapotát mutató boka-karindex mérése, a neuropátiás szűrés és természetesen a diabéteszhez szorosan kapcsolódó értékek ellenőrzése. Rengeteg tanács hangzott el a szakemberektől úgy a diétára, mint a főzésre vagy a megfelelő sebkezelésre vonatkozóan. Az előadóterem, ahol az előadások folytak, mindig zsúfolásig tele volt csakúgy, mint a kiállítótér.

Fergeteges világnap volt az idei is! Köszönjük a támogatóknak, a szakembereknek, az önkénteseknek és az ellátogató érdeklődőknek! Ez csak így, együtt sikerülhetett ilyen jól!

Megjelent a diabetes2019/6. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!