Feltöltés dátuma: 2020.02.22.

A diabétesz világnapja – 2019

Diabétesz-világnapi megemlékezés Győrben

Illusztráció

Regionális cukorbeteg-találkozó keretében, a meghívott vendégegyesületekkel – a Soproni Diabétesz Egyesület és a bakonyszentlászlói klub tagjaival – közösen ünnepelte a diabétesz világnapját a Győr-Moson-Sopron Megyei Diabetes Egyesület. A program: megemlékezés, szakmai képzés, számvetés az egyesület éves munkájáról és a jelenlévők szórakoztatása.

Nálunk Győrben – már évek óta – dr. Strényer Ferenc osztályvezető főorvos úr emlékezik meg az inzulin felfedezőiről és a felfedezés jelentőségéről. Vetített képes előadásában a cukorbetegek életét segítő család szerepét, fontosságát hangsúlyozta.

A jelenlévők vetített képeken láthatták az egyesület 2019. évi tevékenységét, programjait. Örömmel ismerték fel egymást a rendezvények képein. Példaértékük miatt többet beszéltünk a 2-es típusú cukorbetegek ötödik éve folyó tornájáról, valamint az 1-es típusú felnőtt cukorbetegek képzéséről. Megvalósítóik sok-sok munkával tették sikeressé ezeket a programokat. Megköszöntük nekik, valamint megköszöntük a minket gondozó orvosoknak, szakápolóinknak és a dietetikusoknak a gondoskodásukat. Az egyesület munkáját segítő tagok és önkéntesek méltatása is helyt kapott a rendezvényen.

A Győri Nemzeti Színház művészei műsorukkal, énekükkel tették hangulatossá a rendezvényt. Nem maradhatott el a tombola, mert mi is szeretünk nyerni, valamint az ünnepi lufieregetés. Jó volt együtt tanulni és ünnepelni.

Venesz László

Megjelent a diabetes2019/6. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!