Feltöltés dátuma: 2019.11.13.

Vércukornaplózás bárhol és bármikor

Az Accu-Chek Instant készülék és a megújult Diabétesz Kontroll Program® (DKP) mobilalkalmazás segítségével ez mostantól könnyű és egyszerű.

Illusztráció.

Vércukorszintet kell mérnie, de nem tudja lejegyezni a mért értéket? Mostantól nem szükséges papírt és tollat vagy akár nyomtatott vércukornaplót hordania magánál! Töltse le a Diabétesz Kontroll Program (DKP) alkalmazást, és telefonja segítségével rögzítheti vércukoradatait.

Könnyűvé és egyszerűvé téve a vércukormérési és adatrögzítési folyamatot, az új Accu-Chek Instant vércukormérő Bluetooth technológiájának köszönhetően automatikusan betölti vércukoradatait a telefonjára letöltött Diabétesz Kontroll Program (DKP) applikációba.

Az ingyenes applikáció új külsővel és új funkciókkal bővült, így még hatékonyabban segíti a felhasználókat.

Illusztráció.

Mi teszi még vonzóbbá a megújult DKP alkalmazás használatát?

Az applikáció segítségével kényelmesen, egy jól átlátható, digitális rendszerben tárolhatja vércukoradatait. Ehhez nem kell mást tennie, mint Bluetooth-kapcsolattal párosítani mobiltelefonját Accu-Chek Instant vércukormérő készülékéhez. Ezt követően a vércukormérő automatikusan átküldi a mért értékeket az alkalmazásba. Az eredményeket könnyen értelmezhető, grafikonos vagy táblázatos formában ábrázolja az applikáció, de megtekinthetők akár a napi vagy heti átlagadatok is. A mért értékek megoszthatók hozzátartozókkal vagy akár a kezelőorvossal SMS-ben, e-mailben vagy egyéb üzenetküldő alkalmazás segítségével. Ha szeretné tovább bővíteni ismereteit a cukorbetegségről vagy az egészséges életmódról, akkor az applikáció ebben is hasznára válik; érdekes tartalmakat, cikkeket, valamint recepteket olvashat az említett témákban, csak kattintania kell. Az applikáció BMI-kalkulátorral bővült, valamint a FINDRISK kérdőívet is kitöltheti, és a válaszai alapján megtudhatja, mekkora kockázata van önre nézve a diabétesz 10 éven belüli kialakulásának. Regisztráció után állandó kedvezmények is igénybe vehetők a regisztrált tagok számára. Aki hajlamos megfeledkezni róla, gyógyszer-, recept- és szűrővizsgálat-emlékeztetők figyelmeztetik az aktuális teendőkre. A fejlesztés során a vércukormérést, illetve az applikációhasználatot bemutató leírás is bekerült az alkalmazásba a könnyebb kezelhetőség érdekében, csakúgy, mint a digitális ügyfélszolgálat, amely az Accu-Chek Instant készülék használatával kapcsolatosan azonnali segítséget nyújt.

Ha már telefonunk legtöbbször velünk van, ugyanígy magunknál hordhatjuk Accu-Chek Instant vércukormérő készülékünket is, hiszen nagyon esztétikus, kis méretének köszönhetően akár a zsebünkben is elfér. Ha csak pár pillanatunk van megmérni vércukorszintünket, ez is megvalósítható, ugyanis a készülék kevesebb mint 4 mp alatt megmutatja háttérmegvilágítású kijelzőjén a mért értéket.

A készülék egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy céltartomány-kijelzővel rendelkezik, így a kisebb gyermekek számára is könnyen értelmezhető módon, egy színskálán jelzi, hogy a mért érték esetleg magas (kék színű tartomány), megfelelő (zöld színű tartomány) vagy alacsony-e (piros színű tartomány). A céltartomány teljesen személyre szabható, így az orvosi konzultációt követően egyéni tartományokat állíthatunk be rajta. Végül, de nem utolsósorban az Accu-Chek Instant vércukormérő pontossága túlteljesítette a nemzetközi ISO szabvány kritériumait (15 197:2013 / EN ISO 15 197:2015).

A Diabétesz Kontroll Program (DKP) applikációt és az Accu-Chek Instant vércukormérő készüléket azoknak a cukorbetegeknek vagy egészségtudatos életmódot folytatóknak ajánlják, akik nyitottak a technikai újdonságok és a mobilalkalmazások iránt, illetve nagyon gyors és egyszerűen használható készülékre vágynak.

A DKP (Diabétesz Kontroll Program®) mobil alkalmazás elérhető a Google Play és az App Store platformokon.

SAN

A cikket az Accu-Chek vércukormérők gyártója, a Roche Magyarország Kft. támogatta.

Az Accu-Chek Instant készülék gyógyászati segédeszköz. Az Accu-Chek®, Accu-Chek Instant® a Roche bejegyzett védjegyei ® 2016 Roche, a Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. ® 2013 Roche.

Megjelent a diabetes2019/5. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!