Feltöltés dátuma: 2019.11.14.

Receptsarok – Kanadából

Vadrizzsel és almával töltött sütőtök

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
338 kcal 10 g 5 g 64 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 200 g vadrizs
  • 500 ml víz
  • 2 kisebb sütőtök (kb. 1 kg)
  • 1 ek. és 2 tk. repceolaj
  • 75 g vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál zeller
  • 1 nagy piros alma
  • 1 ek. friss kakukkfű

A vadrizst tegyük egy edénybe, öntsünk rá 500 ml forrásban lévő vizet, lefedve hagyjuk állni egy óráig, vagy amíg a rizsszemek megpuhulnak. A felesleges vizet öntsük le. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. A sütőtököket vágjuk félbe, a magokat kaparjuk ki. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apró kockákra. Az almát héjával együtt kockázzuk fel. A zellert is kockákra vágjuk. 1/2 teáskanál repceolajjal kenjük meg a tökök belsejét, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe a belsejükkel lefelé. Kb. 30 percig sütjük, vagy amíg megpuhul a tök. A töltelékhez tapadásmentes serpenyőben a maradék olajon megpároljuk a hagymát, fokhagymát, zellert kb. 3 perc alatt, hozzáadjuk az almát, és tovább sütjük kb. 2 percig, végül keverjük hozzá a rizst és a kakukkfüvet. Keverjük el egyenletesen. A tököt vegyük ki a sütőből és töltsük meg a rizses töltelékkel.

További receptek kanadából:

Megjelent a diabetes2019/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!