Receptsarok – Kanadából
Spenótos, gombás, árpás piláf
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
179 kcal | 10 g | 5 g | 25 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 250 ml víz
- 100 g árpa
- 1 1/2 ek. repceolaj, elosztva
- 200 g vöröshagyma
- 250 g gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g bébispenót
- 1 tk. szárított oregánó
- 1/2 tk. só
A vizet egy edényben felforraljuk, beleöntjük az árpát, újraforrástól számítva kb. 10-12 percig alacsony hőmérsékleten főzzük, vagy amíg megpuhul. Vegyük le a tűzről és kb. 5 percig hagyjuk hűlni. A vöröshagymát apróra kockázzuk, a gombát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 1/2 ek. repceolajat. Amikor az olaj egyenletesen szétterül a serpenyőben, beletesszük a felkockázott hagymát, és kevergetve aranybarnára sütjük. Hozzátesszük a felszelt gombát is, és 4-5 perc alatt megsütjük. Amikor a gomba is megpuhult, fokhagymanyomóval zúzzuk bele a 2 gerezd fokhagymát folyamatos kevergetés közben, és pirítsuk fél percig. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a spenótleveleket, szórjuk meg oregánóval, sózzuk és adjuk hozzá a lecsepegtetett árpát is. Alaposan keverjük össze. A maradék egy evőkanál étolajat oszlassuk el a kész piláfon.