Feltöltés dátuma: 2019.11.14.

Receptsarok – Kanadából

Spenótos, gombás, árpás piláf

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
179 kcal 10 g 5 g 25 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 250 ml víz
  • 100 g árpa
  • 1 1/2 ek. repceolaj, elosztva
  • 200 g vöröshagyma
  • 250 g gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g bébispenót
  • 1 tk. szárított oregánó
  • 1/2 tk. só

A vizet egy edényben felforraljuk, beleöntjük az árpát, újraforrástól számítva kb. 10-12 percig alacsony hőmérsékleten főzzük, vagy amíg megpuhul. Vegyük le a tűzről és kb. 5 percig hagyjuk hűlni. A vöröshagymát apróra kockázzuk, a gombát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 1/2 ek. repceolajat. Amikor az olaj egyenletesen szétterül a serpenyőben, beletesszük a felkockázott hagymát, és kevergetve aranybarnára sütjük. Hozzátesszük a felszelt gombát is, és 4-5 perc alatt megsütjük. Amikor a gomba is megpuhult, fokhagymanyomóval zúzzuk bele a 2 gerezd fokhagymát folyamatos kevergetés közben, és pirítsuk fél percig. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a spenótleveleket, szórjuk meg oregánóval, sózzuk és adjuk hozzá a lecsepegtetett árpát is. Alaposan keverjük össze. A maradék egy evőkanál étolajat oszlassuk el a kész piláfon.

További receptek kanadából:

Megjelent a diabetes2019/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!