Feltöltés dátuma: 2019.11.14.

Receptsarok – Kanadából

Marhahúsos rakott káposzta

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
223 kcal 16 g 7 g 24 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 250 g darált, sovány hátszín
  • 100 g káposzta
  • 400 g paradicsom
  • 80 g barnarizs
  • 150 ml zöldség- vagy marhahús-alaplé
  • 1 ek. repceolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/4 tk. só
  • 1/4 tk. őrölt feketebors

A vöröshagymáról és a fokhagymáról lehámozzuk a héját, apró kockákra vágjuk. A káposztát vékony csíkokra szeljük. A paradicsomot felkockázzuk. Egy nagy, magas falú serpenyőben hevítsük fel az olajat, a hagymát és a vöröshagymát pirítsuk meg rajta kb. 5 perc alatt. A darált hátszínt pirítsuk meg a hagymán kb. 5 perc alatt, ízesítsük sóval és borssal. Adjuk hozzá a káposztát, paradicsomot, rizst és a húsleves-alaplét. Keverjük el alaposan. A hőmérsékletet vegyük vissza, hogy csak gyöngyözzön, főzzük tovább 30 percig, vagy amíg a rizs megpuhul. Sütőben is készre süthetjük, felforrás után az egészet tegyük át egy hőálló tálba, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megpuhul a rizs.

További receptek kanadából:

Megjelent a diabetes2019/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!