Receptsarok – Kanadából
Marhahúsos rakott káposzta
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
223 kcal | 16 g | 7 g | 24 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 250 g darált, sovány hátszín
- 100 g káposzta
- 400 g paradicsom
- 80 g barnarizs
- 150 ml zöldség- vagy marhahús-alaplé
- 1 ek. repceolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/4 tk. só
- 1/4 tk. őrölt feketebors
A vöröshagymáról és a fokhagymáról lehámozzuk a héját, apró kockákra vágjuk. A káposztát vékony csíkokra szeljük. A paradicsomot felkockázzuk. Egy nagy, magas falú serpenyőben hevítsük fel az olajat, a hagymát és a vöröshagymát pirítsuk meg rajta kb. 5 perc alatt. A darált hátszínt pirítsuk meg a hagymán kb. 5 perc alatt, ízesítsük sóval és borssal. Adjuk hozzá a káposztát, paradicsomot, rizst és a húsleves-alaplét. Keverjük el alaposan. A hőmérsékletet vegyük vissza, hogy csak gyöngyözzön, főzzük tovább 30 percig, vagy amíg a rizs megpuhul. Sütőben is készre süthetjük, felforrás után az egészet tegyük át egy hőálló tálba, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megpuhul a rizs.