Feltöltés dátuma: 2019.11.14.

Receptsarok – Kanadából

Lencsés, árpás gombaleves

1 adag (2,5 dl) tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
276 kcal 9 g 13 g 30 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 100 g gomba
  • 100 g vöröshagyma
  • 500 ml tyúkhúsleves-alaplé vagy víz
  • 80 g lencse
  • 80 g gyöngyárpa
  • 50 g sárgarépa
  • 1/2 szár zeller
  • 50 ml olívaolaj
  • csipetnyi friss kakukkfű
  • 2 tk. őrölt kömény

A lencsét előző este áztassuk be hideg vízbe. A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát apróra kockázzuk, a zellert és a kakukkfüvet is aprítjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk egy nagy lábosban, hozzáadjuk a gombát, hagymát, sárgarépát, zellert és 1 evőkanál friss kakukkfüvet. Kb. 5-6 percig főzzük, alkalmanként keverjük meg. Ha a sárgarépa és a zöldségek megpuhultak kissé, tegyük hozzá a köményt és kevergessük még egy percig. Öntsük fel a tyúkhúsleves-alaplével vagy vízzel, adjuk hozzá a lencsét és a gyöngyárpát, forraljuk fel. Fedő alatt főzzük 30 percig, vagy amíg a lencse és az árpa megpuhul. Szükség szerint ízesítsük sóval.

További receptek kanadából:

Megjelent a diabetes2019/5. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!