Receptsarok – Kanadából
Lencsés, árpás gombaleves
1 adag (2,5 dl) tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
276 kcal | 9 g | 13 g | 30 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 100 g gomba
- 100 g vöröshagyma
- 500 ml tyúkhúsleves-alaplé vagy víz
- 80 g lencse
- 80 g gyöngyárpa
- 50 g sárgarépa
- 1/2 szár zeller
- 50 ml olívaolaj
- csipetnyi friss kakukkfű
- 2 tk. őrölt kömény
A lencsét előző este áztassuk be hideg vízbe. A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát apróra kockázzuk, a zellert és a kakukkfüvet is aprítjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk egy nagy lábosban, hozzáadjuk a gombát, hagymát, sárgarépát, zellert és 1 evőkanál friss kakukkfüvet. Kb. 5-6 percig főzzük, alkalmanként keverjük meg. Ha a sárgarépa és a zöldségek megpuhultak kissé, tegyük hozzá a köményt és kevergessük még egy percig. Öntsük fel a tyúkhúsleves-alaplével vagy vízzel, adjuk hozzá a lencsét és a gyöngyárpát, forraljuk fel. Fedő alatt főzzük 30 percig, vagy amíg a lencse és az árpa megpuhul. Szükség szerint ízesítsük sóval.