Receptsarok – Kanadából
Lazac citromos gyömbérszósszal
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
332 kcal | 30 g | 22 g | 2 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 szelet lazacfilé (600 g)
- 2 szál újhagyma
- 1 1/2 tk. friss gyömbérgyökér
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. szójaszósz
- 1 ek. citromlé
- 1 tk. reszelt citromhéj
- 1 tk. cukornak megfelelő steviapor
- 5 ml szezámmagolaj
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Felszeljük az újhagymát, a zöld részeit félretesszük díszítésnek. Egy tálban készítsük el a marinádot: keverjük össze a fehér újhagymakarikákat, a szójaszószt, a szezámmagolajat és a steviaport. Facsarjuk bele a citromlevet, reszeljük bele a citromhéjat és a gyömbért, a fokhagymát zúzzuk össze és adjuk hozzá. A lazacfiléket tegyük egy rétegben sütőtálba vagy tepsibe, locsoljuk rá a marinádot, hagyjuk állni 15 percig, vagy tegyük a hűtőszekrénybe legfeljebb egy órára. 13-15 perc alatt megsül előmelegített sütőben. Vegyük ki a lazacszeleteket, tegyük tányérra, kanalazzunk rá szószt és szórjunk rájuk a félretett hagymakarikákból.