Feltöltés dátuma: 2019.11.14.

Receptsarok – Kanadából

Lazac citromos gyömbérszósszal

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
332 kcal 30 g 22 g 2 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 szelet lazacfilé (600 g)
  • 2 szál újhagyma
  • 1 1/2 tk. friss gyömbérgyökér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. reszelt citromhéj
  • 1 tk. cukornak megfelelő steviapor
  • 5 ml szezámmagolaj

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Felszeljük az újhagymát, a zöld részeit félretesszük díszítésnek. Egy tálban készítsük el a marinádot: keverjük össze a fehér újhagymakarikákat, a szójaszószt, a szezámmagolajat és a steviaport. Facsarjuk bele a citromlevet, reszeljük bele a citromhéjat és a gyömbért, a fokhagymát zúzzuk össze és adjuk hozzá. A lazacfiléket tegyük egy rétegben sütőtálba vagy tepsibe, locsoljuk rá a marinádot, hagyjuk állni 15 percig, vagy tegyük a hűtőszekrénybe legfeljebb egy órára. 13-15 perc alatt megsül előmelegített sütőben. Vegyük ki a lazacszeleteket, tegyük tányérra, kanalazzunk rá szószt és szórjunk rájuk a félretett hagymakarikákból.

További receptek kanadából:

Megjelent a diabetes2019/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!