Feltöltés dátuma: 2019.11.14.

Receptsarok – Kanadából

Kanadai sárgaborsóleves sonkával

1 adag (2,5 dl) tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
137 kcal 9 g 0,7 g 23 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 150 g sárgaborsó
  • 1 marhacsont kevés hússal
  • 100 g sárgarépa
  • 50 g vöröshagyma
  • 100 g szárzeller
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 1 ek. só
  • 1 csipet őrölt bors
  • víz

A sárgaborsót többször átmossuk, majd éjszakára hideg vízbe áztatjuk, így hamarabb megfő másnap. A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A szárzellert is megmossuk, kockázzuk. Egy nagy lábosba tesszük a lecsöpögtetett sárgaborsót, marhacsontot, sárgarépát, hagymát, zellert, babérlevelet, sót, kakukkfüvet, majd felöntjük vízzel. Forraljuk fel, a keletkező habot egy kanállal szedjük le. Ha felforrt, vegyük visszább a hőmérsékletet, kis rést hagyva fedjük le, majd időnként megkeverve addig főzzük, amíg megpuhul a sárgaborsó kb. 1 óra alatt. Vegyük ki a marhacsontot, fejtsük le róla a húst, vágjuk össze, és tegyük vissza a lábosba. Ízesítsük őrölt borssal. A babérlevelet vegyük ki.

További receptek kanadából:

Megjelent a diabetes2019/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!