Feltöltés dátuma: 2019.11.14.

Receptsarok – Kanadából

Fűszeres lencseleves fodros kellel

Illusztráció
1 adag (2,5 dl) tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
190 kcal 12 g 4 g 25 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 100 g lencse
  • 100 g burgonya
  • 50 g fodros kel
  • 100 g sárgarépa
  • 200 g paradicsom
  • 50 g vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 500 ml tyúkhúsleves-alaplé
  • 1 babérlevél
  • 1 tk. őrölt paprika
  • 30 ml balzsamecet
  • 50 g parmezán sajt

A lencsét előző este áztassuk be hideg vízbe. A sárgarépát, paradicsomot és a burgonyát tisztítás és mosás után kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra kockázzuk. A fodroskel-leveleket megmossuk és daraboljuk nagyjából 2-szer 2 cm-esre. Egy kb. 2 literes lábosba tegyük bele az alaplét és a balzsamecetet. Adjuk hozzá a répát, burgonyát és a vöröshagymát, kb. 5 percig főzzük, vagy amíg puhulni kezd, néhányszor keverjük meg. A fokhagymagerezdeket törjük össze fokhagymanyomóval, adjuk a többi zöldséghez, keverjük hozzá a paprikát és a babérlevelet. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, tegyük bele a lencsét és a paradicsomot. Adjunk hozzá annyi vizet, amennyi a 4 adaghoz szükséges. Közepes hőmérsékleten kb. fél óráig főzzük, vagy amíg a lencse megpuhul. Ekkor belekeverjük a fodros kelt is, tovább főzzük 5-6 percig kevergetve. Vegyük ki a babérlevelet, tálaláshoz reszeljünk a tetejére parmezán sajtot.

További receptek kanadából:

Megjelent a diabetes2019/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!