Feltöltés dátuma: 2019.11.14.

Receptsarok – Kanadából

Fehér húsú hal sült hagymával és lencsepürével

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
265 kcal 30 g 6 g 24 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

A sült hagymához:

  • 2 fej fokhagyma
  • 1 ek. repceolaj
  • 1 ek. friss petrezselyem
  • 1/4 tk. frissen őrölt bors

A lencsepüréhez:

  • repceolaj olajspray-ben
  • 150 g főtt vagy konzerv lencse
  • 1 db közepes paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. friss kakukkfű
  • 125 ml zöldség-alaplé

A halhoz:

  • 500 g fehér húsú halfilé
  • 1/2 tk. curry
  • 1 ek. friss petrezselyem
  • repceolaj olajspray-ben

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. A petrezselymet éles késsel vágjuk apróra. Vágjuk le a fokhagymafejekről a szárat, a héjat hámozzuk le, hogy előtűnjenek a gerezdek. Csomagoljuk alufóliába, tegyük a sütőbe, és kb. egy óráig süssük, amíg teljesen puha lesz. Várjunk, amíg kissé hűl, majd csavarjuk ki a fokhagymagerezdeket mindkét fejből. Egy tálban villával törjük össze a puha gerezdeket, keverjük el olajjal és a friss petrezselyemmel, ízesítsük borssal. Tegyük félre. A lencsepüréhez kockázzuk fel a paradicsomot, a friss kakukkfüvet vágjuk apróra. Egy nagy serpenyőt egyenletesen fedjünk be olajspray-vel, hevítsük közepes hőmérsékletre, tegyük bele a lencsét, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet. Kb. 5 percig főzzük, amíg szétfő a lencse. Öntsük hozzá a zöldségleves-alaplét, tartsuk melegen. A halfiléket spricceljük be a repceolajjal, szórjuk meg curry-porral és apróra vágott petrezselyemmel. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy tapadásmentes bevonatú serpenyőben közepes hőmérsékleten pirítsuk meg a halszeletek mindkét oldalát. A filék mindkét oldalára juttassunk a sült hagymás keverékből. Tegyük tepsire, kb. 5 percig süssük, vagy amíg átsül a hal. Kanalazzunk egy tányérra lencsepürét, a halszeletet pedig helyezzük a tetejére.

További receptek kanadából:

Megjelent a diabetes2019/5. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!