Receptsarok – Kanadából
Fehér húsú hal sült hagymával és lencsepürével
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
265 kcal | 30 g | 6 g | 24 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
A sült hagymához:
- 2 fej fokhagyma
- 1 ek. repceolaj
- 1 ek. friss petrezselyem
- 1/4 tk. frissen őrölt bors
A lencsepüréhez:
- repceolaj olajspray-ben
- 150 g főtt vagy konzerv lencse
- 1 db közepes paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk. friss kakukkfű
- 125 ml zöldség-alaplé
A halhoz:
- 500 g fehér húsú halfilé
- 1/2 tk. curry
- 1 ek. friss petrezselyem
- repceolaj olajspray-ben
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. A petrezselymet éles késsel vágjuk apróra. Vágjuk le a fokhagymafejekről a szárat, a héjat hámozzuk le, hogy előtűnjenek a gerezdek. Csomagoljuk alufóliába, tegyük a sütőbe, és kb. egy óráig süssük, amíg teljesen puha lesz. Várjunk, amíg kissé hűl, majd csavarjuk ki a fokhagymagerezdeket mindkét fejből. Egy tálban villával törjük össze a puha gerezdeket, keverjük el olajjal és a friss petrezselyemmel, ízesítsük borssal. Tegyük félre. A lencsepüréhez kockázzuk fel a paradicsomot, a friss kakukkfüvet vágjuk apróra. Egy nagy serpenyőt egyenletesen fedjünk be olajspray-vel, hevítsük közepes hőmérsékletre, tegyük bele a lencsét, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet. Kb. 5 percig főzzük, amíg szétfő a lencse. Öntsük hozzá a zöldségleves-alaplét, tartsuk melegen. A halfiléket spricceljük be a repceolajjal, szórjuk meg curry-porral és apróra vágott petrezselyemmel. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy tapadásmentes bevonatú serpenyőben közepes hőmérsékleten pirítsuk meg a halszeletek mindkét oldalát. A filék mindkét oldalára juttassunk a sült hagymás keverékből. Tegyük tepsire, kb. 5 percig süssük, vagy amíg átsül a hal. Kanalazzunk egy tányérra lencsepürét, a halszeletet pedig helyezzük a tetejére.