Receptsarok – Kanadából
Diós, lenmagos répatallérok

1 darab tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
106 kcal | 3 g | 8 g | 5 g |
Hozzávalók 24 darabhoz:
- 100 ml repceolaj
- 200 g cukornak megfelelő steviapor
- 1 db tojás
- 1 tk. vaníliakivonat
- 90 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 70 g zabpehely
- 35 g lenmag
- 150 g darált dió
- 2 tk. őrölt fahéj
- ¼ tk. sütőpor
- 50 g tisztított, a sajtreszelőn lereszelt sárgarépa
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Egy sütőtepsit béleljünk ki sütőpapírral. Egy tálban keverjük össze a repceolajat, az édesítőport, a tojást és a vaníliakivonatot. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a lenmagot, a diót, a fahéjat és a sütőport. A száraz összetevőket és a répát apránként adjuk a nedves összetevőkhöz, alaposan keverjük el, hogy teljesen egynemű legyen. Evőkanállal vegyünk ki adagokat a tésztából, tegyük a tepsibe kb. 5 cm távolságra egymástól. 13-15 perc alatt megsülnek.