Feltöltés dátuma: 2019.11.14.

Receptsarok – Kanadából

Diós, lenmagos répatallérok

Illusztráció
1 darab tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
106 kcal 3 g 8 g 5 g

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 100 ml repceolaj
  • 200 g cukornak megfelelő steviapor
  • 1 db tojás
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 90 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 70 g zabpehely
  • 35 g lenmag
  • 150 g darált dió
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • ¼ tk. sütőpor
  • 50 g tisztított, a sajtreszelőn lereszelt sárgarépa

A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Egy sütőtepsit béleljünk ki sütőpapírral. Egy tálban keverjük össze a repceolajat, az édesítőport, a tojást és a vaníliakivonatot. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a lenmagot, a diót, a fahéjat és a sütőport. A száraz összetevőket és a répát apránként adjuk a nedves összetevőkhöz, alaposan keverjük el, hogy teljesen egynemű legyen. Evőkanállal vegyünk ki adagokat a tésztából, tegyük a tepsibe kb. 5 cm távolságra egymástól. 13-15 perc alatt megsülnek.

További receptek kanadából:

Megjelent a diabetes2019/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!