Receptsarok – Kanadából
Cukkinis sárgaborsósauté
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
122 kcal | 7 g | 6 g | 10 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 200 g cukkini
- 100 g főtt sárgaborsó
- 200 g paradicsom
- 50 g cheddar sajt
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 ek. olívaolaj
- csipetnyi fokhagymapor
- csipetnyi őrölt feketebors
- 1 tk. szójaszósz
A zöldhagymát, vöröshagymát és a paradicsomot karikákra vágjuk. A sajtot lereszeljük. Az olajat felhevítjük közepes hőmérsékleten egy nagy serpenyőben, az újhagymát és a cukkinit kb. 5 perc alatt puhára sütjük rajta. Hozzáadjuk a főtt sárgaborsót, lassan elkeverjük. A paradicsomszeleteket a tetejére rétegezzük, a sajt kétharmadával megszórjuk. Beborítjuk a hagymakarikákkal és a maradék sajtot rászórjuk. Ízesítsük fokhagymaporral, borssal, szójaszósszal. Vegyük vissza a hőmérsékletet alacsonyra, fedő alatt süssük kb. 5 percig. Rögtön tálaljuk.