Feltöltés dátuma: 2019.11.14.

Receptsarok – Kanadából

Cukkinis sárgaborsósauté

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
122 kcal 7 g 6 g 10 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 200 g cukkini
  • 100 g főtt sárgaborsó
  • 200 g paradicsom
  • 50 g cheddar sajt
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • csipetnyi fokhagymapor
  • csipetnyi őrölt feketebors
  • 1 tk. szójaszósz

A zöldhagymát, vöröshagymát és a paradicsomot karikákra vágjuk. A sajtot lereszeljük. Az olajat felhevítjük közepes hőmérsékleten egy nagy serpenyőben, az újhagymát és a cukkinit kb. 5 perc alatt puhára sütjük rajta. Hozzáadjuk a főtt sárgaborsót, lassan elkeverjük. A paradicsomszeleteket a tetejére rétegezzük, a sajt kétharmadával megszórjuk. Beborítjuk a hagymakarikákkal és a maradék sajtot rászórjuk. Ízesítsük fokhagymaporral, borssal, szójaszósszal. Vegyük vissza a hőmérsékletet alacsonyra, fedő alatt süssük kb. 5 percig. Rögtön tálaljuk.

További receptek kanadából:

Megjelent a diabetes2019/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!