Feltöltés dátuma: 2019.11.13.

A forradalmi Retina Kockázat Applikáció

A Retina Kockázat Applikáció, eredeti angol elnevezéssel Retina Risk App egyedülálló és újszerű eszköz, amely lehetővé teszi a cukorbetegek számára, hogy figyelemmel kísérjék a látást veszélyeztető diabéteszes retinopátia kialakulásának egyénre szabott kockázatát. Ez a betegség a vakság egyik leggyakoribb oka a világon szinte mindenütt.

Illusztráció

Az új applikációt egy izlandi székhelyű cég fejlesztette ki, amelyet olyan tudósok és egészségügyi szolgáltatók alapítottak, akik több mint 30 éves tapasztalattal rendelkeznek a diabéteszes retinopátia és a diabétesz kezelésében.

Ismert, hogy a szisztematikus szemvizsgálat és a megelőző kezelés drasztikusan csökkenti a diabéteszes vakság kockázatát. A Retina Kockázat Applikáció egy klinikailag validált kockázati számítási technika, amely lehetővé teszi a cukorbetegek számára, hogy valós időben értékeljék a látásveszélyes diabéteszes retinopátia egyénre szabott kockázatát a saját kockázati profiljuk alapján, és nyomon kövessék a betegség progresszióját az idő múlásával.

A Retina Kockázat Applikáció lényegét alkotó algoritmust olyan széleskörű nemzetközi kutatások alapján fejlesztették ki, amelyek kiterjednek a legtöbb, a diabéteszes retinopátia előrehaladását befolyásoló kockázati tényezőre. Ilyen például a cukorbetegség időtartama, a nem, a vérnyomás és a vércukorszint (HbA1c). Az alapul szolgáló robusztus adatbázisban 20 000 cukorbetegségben szenvedő személy klinikailag ellenőrzött adatai találhatók, és az eredményeket számos elismert orvosi folyóiratban közzétették.

Az applikáció részletes útmutatásokat és hasznos információkat tartalmaz a cukorbetegségről, a diabéteszes retinopátiáról és a jobb önellátásról, ami lehetővé teszi a betegek számára, hogy megértsék állapotukat és aktív résztvevővé váljanak saját egészségük ápolásában.

A Retina Kockázat Applikáció ingyenesen letölthető iOS és Android rendszerű készülékekre, céljuk az, hogy a lehető legtöbb cukorbetegséggel rendelkező emberhez jusson el a világon.

Megjelent a diabetes2019/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!