Feltöltés dátuma: 2019.11.13.

Joslin-díjasaink

A 80 éves Kőrösi Imre

A Budapestre utazás nagy feladat lett volna számára, így személyesen nem vette át – postán kapta meg – az elismerő oklevelet és az érmet 50 évnyi inzulinos cukorbetegségéért.

Illusztráció.

Imre bácsi Mezősason született, itt is élt 2017-ig, amikor feleségével beköltöztek Berettyóújfaluba, egy szépen berendezett nyugdíjasotthonba. Nemcsak a Mezősason lévő családi ház körüli, olykor túlzottan sok teendő indokolta a költözést, egyik lányuk Berettyóújfaluban él, így közelebb kerültek egymáshoz.

Minden nap látogatja őket Marika, a lányuk, egyetemista unokájuk is gyakran. Ő Debrecenben tanul, és – sajnos – viszi tovább a családi hagyományt, gyermekkora óta inzulinfüggő cukorbeteg.

Imre bácsiék másik lánya Görögországban él, zenetanárként dolgozik, tablettás cukorbeteg. Ő is – katona fiával együtt – gyakran látogatja szüleit.

Kőrösi Imre a mezősasi termelőszövetkezetben volt magtáros, majd mérlegházi kezelő. Harminc dolgos év után lett rokkantnyugdíjas.

1968 óta diabéteszes, Debrecenben dr. Neuwirth Gyula kezelte, Berettyóújfaluban dr. Nagy Bertalan. Jelenleg dr. Nagy Réka diabetológus adjunktus nemcsak szakmai tudásával, hanem kedvességével is segíti Imre bácsi anyagcsere-állapotának egyensúlyát, jónak mondható életminőségét. Imre bácsi állapota korának és diabéteszének megfelelő, a bevásárlást gyakran maga intézi, elmegy a gyógyszertárba, sok kedves ismerőse van, akikkel szeret beszélgetni. A diétára odafigyel, tagja a Bihari Diabétesz Egyesületnek.

P.S.

Megjelent a diabetes2019/5. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!