Feltöltés dátuma: 2018.12.13.

Világnap Tatabányán

Illusztráció

A Komárom-Esztergom Megyei Cukorbetegek Egyesülete 2018. november 17-én tartotta diabétesz világnapi rendezvényét.

Rendezvényünkön a megye klubjai 45 fővel képviseltették magukat. Színvonalát emelte dr. Dombi J. Péter orvos igazgató, Hidvégi Annamária, a 77 Elektronikai Kft. képviselője, Forgó Pál szakpszichológus, a programot az Erkel Ferenc Zeneiskola növendékeinek műsora színesítette. Előadóink a cukorbetegséggel összefüggő témákban tartottak előadásokat, például: a diabétesz és a láb, az edukáció fontossága, a betegség és a lélek kapcsolata. Dr. Dombi J. Péter méltatta Kassay-Farkas Sándor munkásságát, aki városunkban a cukorbetegek első segítője volt, s e munkáját haláláig végezte. Köszöntöttük díjazottjainkat, akik a havi egyesületi összejöveteleken, rendezvényeken támogatják a klub munkáját. Rendezvényünk zárásaként az Agora étteremben finom ebéddel, diabetikus süteménnyel kedveskedtünk vendégeinknek.

Bízunk abban, hogy ezt a munkát szakemberek bevonásával továbbra is sikeresen tudjuk folytatni, és ezáltal segítjük sorstársainkat a betegségük elfogadásában, kezelésében.

Bíró Mihályné

Megjelent a diabetes2018/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!