Feltöltés dátuma: 2018.12.14.

Receptek Egyiptomból

Tabulé

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
100 kcal 2 g 5 g 13 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 50 g bulgur
  • 100 ml víz
  • 200 g kemény húsú paradicsom
  • 100 g kígyóuborka
  • 1 cs. petrezselyem
  • 5 db friss mentalevél
  • 2 szál újhagyma
  • 2 ek. lime- vagy citromlé
  • 2 ek. extraszűz olívaolaj
  • salátalevél a tálaláshoz

A bulgurt adjuk 100 ml forrásban lévő, sós vízhez, 3-4 percig forraljuk, majd vegyük le a tűzről. A lefedett edényt takarjuk le konyharuhával, így kb. 10-15 perc alatt magába szívja a vizet a bulgur. A paradicsomot és a kígyóuborkát szeleteljük minél kisebb kockákra. Az újhagymát vékonyan karikázzuk fel, a fehér és a zöld részeket is. A petrezselymet és a mentalevelet metéljük nagyon finomra. A felaprított zöldségeket tegyük egy nagy salátástálba, keverjük össze, majd a kihűlt bulgurt, a lime- vagy citromlét és az olívaolajat is tegyük hozzá, ismét keverjük át alaposan. Fogyasztás előtt legalább fél órára tegyük a hűtőszekrénybe. Tálalhatjuk salátalevélen is a tabulét. Készíthetjük kuszkusszal is, tápanyagtartalom szempontjából nincs jelentős különbség, de talán kicsit hamarabb elkészül, mert a kuszkusz nagyon gyorsan megpuhul. Nem is kell főzni, csak leforrázni és lefedni.

További egyiptomi receptek

Megjelent a diabetes2018/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!