Receptek Egyiptomból
Kosheri lencsével, quinoával és csicseriborsóval
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
296 kcal | 14 g | 7 g | 44 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 50 g lencse
- olívaolaj
- 200 g vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1/4 tk. őrölt fahéj
- 1/4 tk. őrölt kardamom
- 1/4 tk. darált chilipaprika
- 100 g quinoa
- 100 g csicseriborsó
- 400 g paradicsom
- só
- bors
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Az átválogatott, megmosott lencsét és a csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd másnap enyhén sós vízben puhára főzzük, ha kész, leszűrjük, félretesszük. A quinoát megmossuk, egy tálba tesszük kétszeres mennyiségű vízzel, felforraljuk, és 15 percig főzzük fedő alatt. A vöröshagymát félbevágjuk és felszeleteljük, a fokhagymát minél kisebb kockákra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk. A petrezselymet éles késsel apróra vágjuk. Egy kis serpenyőben felhevítünk kevés olívaolajat, a paradicsomot addig sütjük rajta, amíg kissé elfő a leve. Ízesítsük sóval, borssal. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel 1-2 evőkanál olívaolajat, pirítsuk meg rajta a hagymákat, amíg aranybarnára sülnek. Fűszerezzük fahéjjal, kardamommal, chilipaprikával, adjuk hozzá a lencsét a quinoát és a csicseriborsót is. Keverjük össze alaposan. Tálaláshoz tegyük egy nagy tálalóedénybe, a tetejére kanalazzuk a paradicsomszószt, szórjuk meg petrezselyemmel.