Feltöltés dátuma: 2018.12.14.

Karácsonyi Receptsarok

Tengeri sügér Németországból

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
189 kcal 28 g 8 g 1 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 szelet tengerisügér-filé (600 g)
  • 1 db citrom
  • 2 ek. színes bors
  • 80 g újhagyma
  • 3 ek. olaj
  • 1 csipet só
  • 1 piros chilipaprika

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A sügérfiléket hideg vízzel lemossuk, a vizet felitatjuk róluk, a citrom levét rájuk facsarjuk, sózzuk. A hagymát megtisztítjuk, karikákra szeleteljük. A chilipaprikát finomra vágjuk. Egy serpenyőbe 2 evőkanál olajat teszünk, a felhevített olajon megpirítjuk két perc alatt a halfilék mindkét odalát, kivesszük, félretesszük. A serpenyőbe teszünk még egy evőkanál olajat, a hagymát és a chilipaprikát rövid ideig pirítjuk, hozzáadjuk a színes borsot. A halfiléket egy-egy 30×30 cm-es alufóliára fektetjük, a serpenyőből a hagymát, chilit, borsot az olajjal együtt elosztjuk a filék tetején. Kis helyet hagyva a levegőnek becsomagoljuk a sügérszeleteket. 12–15 perc alatt megsülnek az előmelegített sütőben. Friss vegyes salátával és egy kevés héjában sült burgonyával tálaljuk.

További karácsonyi receptek

Megjelent a diabetes2018/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!