Karácsonyi Receptsarok
Tengeri sügér Németországból
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
189 kcal | 28 g | 8 g | 1 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 szelet tengerisügér-filé (600 g)
- 1 db citrom
- 2 ek. színes bors
- 80 g újhagyma
- 3 ek. olaj
- 1 csipet só
- 1 piros chilipaprika
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A sügérfiléket hideg vízzel lemossuk, a vizet felitatjuk róluk, a citrom levét rájuk facsarjuk, sózzuk. A hagymát megtisztítjuk, karikákra szeleteljük. A chilipaprikát finomra vágjuk. Egy serpenyőbe 2 evőkanál olajat teszünk, a felhevített olajon megpirítjuk két perc alatt a halfilék mindkét odalát, kivesszük, félretesszük. A serpenyőbe teszünk még egy evőkanál olajat, a hagymát és a chilipaprikát rövid ideig pirítjuk, hozzáadjuk a színes borsot. A halfiléket egy-egy 30×30 cm-es alufóliára fektetjük, a serpenyőből a hagymát, chilit, borsot az olajjal együtt elosztjuk a filék tetején. Kis helyet hagyva a levegőnek becsomagoljuk a sügérszeleteket. 12–15 perc alatt megsülnek az előmelegített sütőben. Friss vegyes salátával és egy kevés héjában sült burgonyával tálaljuk.
További karácsonyi receptek
- Étvágyhozó húsgolyók Svédországból
- Klasszikus tourtière – quebeci sertéshúsos pite Kanadából
- Rosolli, céklasaláta Finnországból
- Hamis mézeskalács Angliából
- Olasz marharagu
- Diós Stollen (kalács) Németországból
- Fetás rakott krumpli Görögországból
- Burgundi szarvasragu Franciaországból
- Szárítottgomba-leves Lengyelországból