Feltöltés dátuma: 2018.12.14.

Karácsonyi Receptsarok

Szárítottgomba-leves Lengyelországból

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
158 kcal 5 g 6 g 19 g

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 100 g szárított gomba
  • 500 ml forró víz
  • 3000 ml marhahúsalaplé
  • 100 g árpagyöngy
  • 200 g tejföl
  • 20 g liszt
  • bors
  • a díszítéshez: 250 g tejföl, aprított petrezselyem

A felforralt vizet öntsük egy hőálló tálba, tegyük bele a szárított gombát, és hagyjuk állni egy órát. Ujjbegyeinkkel dörgöljük át a gombákat, majd hagyjuk állni még egy órát. Öntsük le a vizet, vágjuk a gombákat apróbb darabokra, tegyük félre. A levet, amiben ázott a gomba, nem öntjük ki, még felhasználjuk később. Egy nagy lábosba tegyük a marhahúsalaplét és a gombát, szűrjük hozzá a gomba áztatóvizét is. Tegyük bele a leöblített árpagyöngyöt, tegyünk rá fedőt és forraljuk fel, majd alacsony hőmérsékleten főzzük kb. 1 óráig, amíg megpuhul az árpagyöngy. Egy közepes edényben keverjük össze a tejfölt és a lisztet, adjunk hozzá óvatosan kevés forró levet a levesből, alaposan keverjük el, majd adjuk hozzá a leveshez kis adagokban, folyamatosan keverve. Amikor újra forr, elzárjuk a tüzet alatta. Sóval, borssal fűszerezzük. Merjük a levest meleg tányérokba, amelyekbe egy-egy evőkanál tejfölt tettünk. Díszítsük aprított petrezselyemmel.

További karácsonyi receptek

Megjelent a diabetes2018/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!