Karácsonyi Receptsarok
Rosolli, céklasaláta Finnországból
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
143 kcal | 4 g | 5 g | 22 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 200 g burgonya
- 200 g répa
- 200 g cékla
- 100 g csemegeuborka
- 100 g savanykás alma
- 50 g vöröshagyma vagy snidling
- 1 cs. petrezselyem
- só
- fehérbors
- 100 ml főzőtejszín
- 1 tk. ecet (10%-os)
- néhány csepp édesítőszer
- 1 tojás
A céklát megsikáljuk, és héjában puhára főzzük, kihűtjük, héját lehúzzuk, és apró kockákra vágjuk. A burgonyát és a répát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd kihűtjük. Az almát megtisztítjuk, és szintén apró kockákra vágjuk csakúgy, mint a csemegeuborkát. Az így előkészített zöldségekre rászórjuk az aprított hagymát, a petrezselymet, és összeforgatjuk az ecettel. Végül az egészet meglocsoljuk a néhány csepp édesítővel, fehérborssal ízesített tejszínöntettel. Tetejét a keményre főtt tojással díszítjük.
További karácsonyi receptek
- Étvágyhozó húsgolyók Svédországból
- Klasszikus tourtière – quebeci sertéshúsos pite Kanadából
- Hamis mézeskalács Angliából
- Olasz marharagu
- Diós Stollen (kalács) Németországból
- Fetás rakott krumpli Görögországból
- Tengeri sügér Németországból
- Burgundi szarvasragu Franciaországból
- Szárítottgomba-leves Lengyelországból