Karácsonyi Receptsarok
Olasz marharagu
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
207 kcal | 18 g | 11 g | 8 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 100 g vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 g olívaolaj
- 300 g sovány marhahús
- 200 g zöldpaprika
- 400 g paradicsom
- 1 szál friss rozmaring
- 50 g magozott olívabogyó
A húst szeleteljük vékony csíkokra. A hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot kockázzuk fel. A paprikának távolítsuk el a magházát, szeljük vékony karikákra. A rozmaringot éles késsel aprítsuk fel. Egy nagy serpenyőben az olajon pirítsuk aranybarnára a vöröshagymát és a fokhagymát. Tegyük a hagymákhoz a csíkokra szeletelt marhahúst, a paprikát, a paradicsomot és a rozmaringot, forraljuk fel, és süssük kb. 15 percig, majd fedő alatt pároljuk 20 percig, ha kell, adjunk hozzá forró vizet, hogy pótoljuk a levét. Ha a hús megpuhult, keverjük hozzá az olívabogyókat. Tálaljuk nagy adag salátával, és egy negyed adag polentával.
További karácsonyi receptek
- Étvágyhozó húsgolyók Svédországból
- Klasszikus tourtière – quebeci sertéshúsos pite Kanadából
- Rosolli, céklasaláta Finnországból
- Hamis mézeskalács Angliából
- Diós Stollen (kalács) Németországból
- Fetás rakott krumpli Görögországból
- Tengeri sügér Németországból
- Burgundi szarvasragu Franciaországból
- Szárítottgomba-leves Lengyelországból