Feltöltés dátuma: 2018.12.14.

Karácsonyi Receptsarok

Olasz marharagu

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
207 kcal 18 g 11 g 8 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 100 g vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 g olívaolaj
  • 300 g sovány marhahús
  • 200 g zöldpaprika
  • 400 g paradicsom
  • 1 szál friss rozmaring
  • 50 g magozott olívabogyó

A húst szeleteljük vékony csíkokra. A hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot kockázzuk fel. A paprikának távolítsuk el a magházát, szeljük vékony karikákra. A rozmaringot éles késsel aprítsuk fel. Egy nagy serpenyőben az olajon pirítsuk aranybarnára a vöröshagymát és a fokhagymát. Tegyük a hagymákhoz a csíkokra szeletelt marhahúst, a paprikát, a paradicsomot és a rozmaringot, forraljuk fel, és süssük kb. 15 percig, majd fedő alatt pároljuk 20 percig, ha kell, adjunk hozzá forró vizet, hogy pótoljuk a levét. Ha a hús megpuhult, keverjük hozzá az olívabogyókat. Tálaljuk nagy adag salátával, és egy negyed adag polentával.

További karácsonyi receptek

Megjelent a diabetes2018/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!