Karácsonyi Receptsarok
Klasszikus tourtière – quebeci sertéshúsos pite Kanadából
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
454 kcal | 26 g | 27 g | 26 g |
Hozzávalók 8 adaghoz:
- 800 g darált sertéscomb
- 200 g vöröshagyma
- 100 g szárzeller
- 40 g olívaolaj
- 1 tk. őrölt feketebors
- 1 tk. szárított csombor
- 1/2 tk. szárított rozmaring
- 1/2 tk. reszelt szerecsendió
- 1/2 tk. őrölt fahéj
- só
- 50 g zabpehely
- 500 g fagyasztott levelestészta
- 1 db tojás
A hagymát és a zellert éles késsel apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a darálthúst, ízesítjük a fűszerekkel, és alaposan átpirítjuk. Pici vizet aláöntve fedő alatt kb. 15 perc alatt puhára pároljuk, majd beleforgatjuk a zabpelyhet. Amíg a tésztát előkészítjük, fedő alatt pihentetjük. A levelestésztát a leírása szerint felolvasztjuk. A kétharmad részével kibélelünk egy piteformát, vagy ha az nincs, akkor egy megfelelő méretű tepsit. Eloszlatjuk rajta a húst, majd a tetejét a tésztából vékony csíkokat vágva rácsosan befedjük. Lekenjük felvert tojással, és 190 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt szép pirosra sütjük. Csinos szeletekre vágjuk, nagy adag salátát kínáljunk mellé.