Feltöltés dátuma: 2018.12.14.

Karácsonyi Receptsarok

Klasszikus tourtière – quebeci sertéshúsos pite Kanadából

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
454 kcal 26 g 27 g 26 g

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 800 g darált sertéscomb
  • 200 g vöröshagyma
  • 100 g szárzeller
  • 40 g olívaolaj
  • 1 tk. őrölt feketebors
  • 1 tk. szárított csombor
  • 1/2 tk. szárított rozmaring
  • 1/2 tk. reszelt szerecsendió
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 50 g zabpehely
  • 500 g fagyasztott levelestészta
  • 1 db tojás

A hagymát és a zellert éles késsel apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a darálthúst, ízesítjük a fűszerekkel, és alaposan átpirítjuk. Pici vizet aláöntve fedő alatt kb. 15 perc alatt puhára pároljuk, majd beleforgatjuk a zabpelyhet. Amíg a tésztát előkészítjük, fedő alatt pihentetjük. A levelestésztát a leírása szerint felolvasztjuk. A kétharmad részével kibélelünk egy piteformát, vagy ha az nincs, akkor egy megfelelő méretű tepsit. Eloszlatjuk rajta a húst, majd a tetejét a tésztából vékony csíkokat vágva rácsosan befedjük. Lekenjük felvert tojással, és 190 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt szép pirosra sütjük. Csinos szeletekre vágjuk, nagy adag salátát kínáljunk mellé.

További karácsonyi receptek

Megjelent a diabetes2018/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!