Karácsonyi Receptsarok
Hamis mézeskalács Angliából
1 darab tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
49 kcal | 1 g | 3 g | 5 g |
Hozzávalók 20 darabhoz:
- 1 db tojás
- 50 ml repceolaj
- 10-12 g édesítőszer
- 150 g teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 tk. sütőpor
- 2 tk. őrölt gyömbér
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojást verjük fel egy tálban, keverjük el benne az édesítőt, adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a gyömbért, és gyúrjuk át alaposan. Nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságúra, és karácsonyi mintájú kiszúrókkal vágjunk ki belőle formákat. Ha díszítésnek akarjuk felhasználni például a karácsonyfára, óvatosan szúrjunk bele lyukat nyárssal vagy evőpálcikával. Tegyük a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és kb. 8-10 perc alatt süssük meg (közben ellenőrizzük, hogy a lyukak nem sültek-e össze, ha szükséges, újra szúrjuk át őket). Szedjük ki a mézeskalácsformákat rácsra, hogy kihűljenek.
További karácsonyi receptek
- Étvágyhozó húsgolyók Svédországból
- Klasszikus tourtière – quebeci sertéshúsos pite Kanadából
- Rosolli, céklasaláta Finnországból
- Olasz marharagu
- Diós Stollen (kalács) Németországból
- Fetás rakott krumpli Görögországból
- Tengeri sügér Németországból
- Burgundi szarvasragu Franciaországból
- Szárítottgomba-leves Lengyelországból