Feltöltés dátuma: 2018.12.14.

Karácsonyi Receptsarok

Étvágyhozó húsgolyók Svédországból

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
316 kcal 31 g 15 g 14 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 500 g sovány darált marhahús
  • 30 g zsemlemorzsa
  • 2 tk. szárított kapor
  • 100 g vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 20 g vaj
  • 1/4 tk. őrölt szegfűbors
  • 10 g liszt
  • 250 ml marhahúsalaplé
  • 250 ml sovány tej
  • 30 g tejföl
  • 1/4 tk. őrölt feketebors

A marhahúst, a zsemlemorzsát, 1 teáskanál kaprot, az aprított hagymát, a tojást és a szegfűborsot egy tálban alaposan összekeverjük. Bevizezett tenyereink között húsgolyókat formálunk belőle (kb. 30 darab lesz). Sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig. Amíg a gombócok sülnek, egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, folyamatos kevergetés közben kb. 3-4 percig pirítjuk. Lassan, kis adagokban, kevergetés közben hozzáöntjük a marhahúsalaplét és a tejet. Addig keverjük, amíg csomómentes lesz. 5 perc alatt, kis lángon tovább kevergetve kiforraljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a maradék kaprot, a tejfölt és borsozzuk. A megsült húsgolyókat a szószba forgatjuk és a serpenyőben átmelegítjük, azonnal tálalhatjuk. A tetejére díszítésnek kaprot szórunk.

További karácsonyi receptek

Megjelent a diabetes2018/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!